Jumbo opent eerste Jumbo City in station Eindhoven | RetailDetail

Jumbo wil "lawine aan stationswinkels" ontketenen

Jumbo wil "lawine aan stationswinkels" ontketenen
Jumbo

Supermarktketen Jumbo heeft in het station van Eindhoven de eerste vestiging geopend van Jumbo City, het kleinere concept van de keten. In de nabije toekomst moeten er nog heel wat meer vestigingen volgen in een directe aanval op Albert Heijns stationsketen.

Kennis van La Place gebruiken

Bij Jumbo City kunnen klanten enkele duizenden artikelen vinden, waarmee die winkels een stuk kleiner zijn dan het traditionele concept van Jumbo (waar ongeveer 24.000 verschillende producten verkocht worden). Daarbij ligt de focus vooral op gezonde en verse producten voor klanten die weinig tijd hebben om te winkelen.

 

Met het nieuwe concept zet Jumbo vol de aanval in op AH to Go, dat al in 46 treinstations te vinden is. De Brabanders maken daarbij gretig gebruik van de kennis die ze hebben opgedaan bij La Place. Verse voeding wordt dus een steunpilaar van het nieuwe concept, met een eigen assortiment met versbereide sushi, verse broodjes en verse yoghurt. Dat is ook meteen de reden waarom de NS Jumbo City een plek heeft gegeven op het station van Eindhoven: "We zijn op zoek naar een mix van verschillende winkels. Deze winkel leek ons als experiment een geschikte aanvulling", zegt een woordvoerder van de NS aan RTL Z.

 

Over een paar weken moet op het station van Den Bosch al een tweede vestiging van Jumbo City openen, maar daarna hangt Jumbo heel erg af van plekken die in de stations vrijkomen. Als het van Jumbo afhangt dan komen er snel twintig tot dertig vestigingen van het nieuwe concept, tekende de NOS op.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.