Jumbo opent eerste Jumbo City in station Eindhoven | RetailDetail

Jumbo wil "lawine aan stationswinkels" ontketenen

Jumbo wil "lawine aan stationswinkels" ontketenen
Jumbo

Supermarktketen Jumbo heeft in het station van Eindhoven de eerste vestiging geopend van Jumbo City, het kleinere concept van de keten. In de nabije toekomst moeten er nog heel wat meer vestigingen volgen in een directe aanval op Albert Heijns stationsketen.

Kennis van La Place gebruiken

Bij Jumbo City kunnen klanten enkele duizenden artikelen vinden, waarmee die winkels een stuk kleiner zijn dan het traditionele concept van Jumbo (waar ongeveer 24.000 verschillende producten verkocht worden). Daarbij ligt de focus vooral op gezonde en verse producten voor klanten die weinig tijd hebben om te winkelen.

 

Met het nieuwe concept zet Jumbo vol de aanval in op AH to Go, dat al in 46 treinstations te vinden is. De Brabanders maken daarbij gretig gebruik van de kennis die ze hebben opgedaan bij La Place. Verse voeding wordt dus een steunpilaar van het nieuwe concept, met een eigen assortiment met versbereide sushi, verse broodjes en verse yoghurt. Dat is ook meteen de reden waarom de NS Jumbo City een plek heeft gegeven op het station van Eindhoven: "We zijn op zoek naar een mix van verschillende winkels. Deze winkel leek ons als experiment een geschikte aanvulling", zegt een woordvoerder van de NS aan RTL Z.

 

Over een paar weken moet op het station van Den Bosch al een tweede vestiging van Jumbo City openen, maar daarna hangt Jumbo heel erg af van plekken die in de stations vrijkomen. Als het van Jumbo afhangt dan komen er snel twintig tot dertig vestigingen van het nieuwe concept, tekende de NOS op.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Back to top