Jumbo wil meer dan 100 winkels in België

Foto: www.hollandfoto.net / Shutterstock.com

Jumbo ziet het groots op de Belgische markt: de Nederlandse supermarktketen ziet ruimte voor meer dan honderd winkels. Naast de eerder aangekondigde grote Foodmarkten zouden er ook gewone supermarkten en kleinere City-winkels komen, en dat in de drie gewesten.

 

Volledige dekking van groot naar klein

Jumbo – bekend als het ‘gele gevaar’ onder Belgische distributeurs – wil met zijn drie formules naar België komen: de Nederlandse grootgrutter gaat voor volledige dekking met naast traditionele supermarkten ook het versmarktconcept Foodmarkt en de gemakswinkels Jumbo City.

 

Op die manier ziet de keten op termijn ruimte voor meer dan honderd winkels, al gaat die uitrol wel stap voor stap: de klassieke supermarkt krijgt de voorrang, waarna de mogelijkheden voor de andere formules worden bekeken, zegt algemeen directeur Peter Isaac aan Gondola. “Het is echter nog te vroeg om daar een concrete tijdsplanning aan te koppelen”, reageert een woordvoerder dan weer tegen De Standaard.

 

Vertraging door vergunningen

De eerste vestiging opent alvast in november van dit jaar de deuren in het Limburgse Pelt. Eerder sprak Jumbo de intentie uit om in 2019 al drie winkels te openen, maar ondertussen zou er vertraging zijn en wordt die belofte genuanceerd. “Het is niet moeilijk om goede locaties te vinden in België, maar het is niet evident op vlak van vergunningen. Dat zorgt ervoor dat er hier en daar wat vertraging is. We gaan geen winkels openen vlak voor Kerstmis. Als het niet op tijd af raakt, openen we die pas begin 2020”, klinkt het.

 

Als groeistrategie wil de keten eerst eigen nieuwbouw winkels openen, maar nadien zullen ook bestaande panden worden overgenomen. Jumbo maakte eerder al bekend een aanzienlijk aantal locaties op het oog te hebben. Ook de Franstalige markt zou mogelijkheden bieden, maar dat zou pas op langere termijn zijn.