Jupiler verdwijnt voor enkele maanden uit de rekken | RetailDetail

Jupiler verdwijnt voor enkele maanden uit de rekken

Jupiler verdwijnt voor enkele maanden uit de rekken
© defotoberg / Shutterstock.com

AB InBev pakt uit met een ongewone marketingstunt: succesmerk Jupiler verdwijnt voor enkele maanden uit de rekken. Om de Rode Duivels te "steunen" op het WK voetbal (of, er een graantje van mee te pikken) heet het merk tot deze zomer Belgium. 

 

Alcoholvrije versie verandert niet

Alle nieuwssites stonden er gisteren vol van: aan de gebouwen van de brouwerij in Jupille waren alle verwijzingen naar de merknaam Jupiler weggehaald. Verwezen werd naar de persconferentie van zonet: zou AB InBev het echt aandurven om zijn vlaggenschip zomaar stop te zetten? (Uiteraard) niet, luidt het antwoord: dit alles kadert gewoon in een campagne in de aanloop naar de start van het WK voetbal in juni. 

 

Aangezien Jupiler al dertig jaar lang een partner is van de Belgische voetbalbond (denk aan de Eerste Klasse die officieel Jupiler Pro League heet), is het logisch dat we iets speciaals doen om de Rode Duivels te steunen in Rusland, heet het bij de grootste biergroep ter wereld. De hoogste voetbalklasse verandert echter niet van naam: die is immers gelieerd aan Jupiler 0,0, de alcoholvrije versie van Jupiler die wegens "nog te nieuw in de markt" gewoon dezelfde naam blijft behouden.

 

De campagne die vandaag werd afgetrapt is overigens wel ongewoon, maar zeker niet uniek: AB InBev deed al eens hetzelfde met zijn Amerikaanse Budweiser-merk, dat een tijdje werd omgedoopt tot 'America'. Of Jupiler ook in het buitenland Belgium gaat heten, is bij onze redactie nog niet bekend. De einddatum van deze ongein overigens wel: half juli heet Jupiler weer gewoon Jupiler.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Colruyt lanceert sociale shoppingapp Apporto voor grote publiek

21/03/2018

Colruyt heeft het platform Apporto voor het grote publiek gelanceerd. Gebruikers kunnen er hun boodschappenlijstje achterlaten, waarna iemand anders in hun plaats naar de winkel gaat en de boodschappen doet.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Delhaize en Ikea bij winnaars Food Waste Awards

21/03/2018

Voedselverlies staat steeds hoger op de maatschappelijke agenda. De tweede editie van de Food Waste Awards bekroonde de beste ideeën om dit probleem tegen te gaan, en ook twee bekende retailers vielen in de prijzen. 

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Back to top