Just Eat Takeaway neemt GrubHub over

Just Eat Takeaway neemt GrubHub over
Foto: Shutterstock.com

De kogel is door de kerk: Just Eat Takeaway en zijn Amerikaanse sectorgenoot GrubHub gaan samen verder. De overname zal volledig in aandelen afgehandeld worden.

 

Grootse speler buiten China

De voorbije dagen circuleerden er al heel wat geruchten omtrent een mogelijke overname van GrubHub door de Nederlands-Britse maaltijdbezorger, maar ook het Duitse Delivery Hero zou op de loer gelegen hebben. Vorige maand werd al bekendgemaakt dat Uber Eats onderhandelde met GrubHub, maar zij zouden samen wel heel dominant worden op de Amerikaanse markt. Uiteindelijk trekt het bedrijf van Jitse Groen nu dus aan het langste eind.

 

Door de overname van GrubHub wordt Just Eat Takeaway naar eigen zeggen de grootse maaltijdbezorger buiten China. Beide bedrijven samen hebben vorig jaar ongeveer 593 miljoen orders verwerkt.

 

De transactie gebeurt volledig in aandelen: voor elk aandeel zullen de GrubHub-aandeelhouders 0,671 Just Eat Takeaway-aandelen ontvangen. De deal waardeert GrubHub op 7,3 miljard dollar (6,5 miljard euro). De hoofdzetel van de nieuwe combinatie blijft gevestigd in Amsterdam. Matt Maloney, CEO en oprichter van Grubhub, zal toetreden tot de raad van bestuur en zal de Amerikaanse tak van het bedrijf leiden. De overeenkomt moet wel nog goedgekeurd worden door de aandeelhouders van beide partijen.