Just Eat Takeaway wil Amerikaanse rivaal GrubHub overnemen

Just Eat Takeaway wil GrubHub overnemen
Shutterstock.com

Zowel Just Eat Takeaway als Delivery Hero hebben interesse getoond om de Amerikaanse concurrent GrubHub over te nemen. Intussen  zet die laatste ook de gesprekken met Uber Eats verder.

 

Drie kandidaat-overnemers

Volgens de de Amerikaanse zakenzender CNBC zijn er twee nieuwe gegadigden voor maaltijdbezorger GrubHub. Nadat het bedrijf eerder al gesprekken aanknoopte met Uber Eats, zouden nu ook het van oorsprong Nederlandse Just Eat Takeaway en het Duitse Delivery Hero kandidaat zijn om GrubHub over te nemen.

 

Just Eat Takeaway wilde niet reageren op de berichtgeving. Een woordvoerder van Delivery Hero weigerde in detail te treden, maar verklaarde wel “regelmatig naar potentiële overnames te kijken om nieuwe kansen voor het bedrijf te evalueren.”

 

Medio mei werd bekend dat Uber Eats in gesprek was met GrubHub omtrent een overname. Met een deal zou Uber Eats zijn positie op op de Amerikaanse markt gevoelig versterken, want GrubHub is momenteel de nummer drie van de maaltijdbezorgers in de Verenigde Staten. Het bedient er meer dan 1.600 steden. De gesprekken tussen beide partijen lopen nog steeds.

 

CNBC wijst er nog op dat een overname door een Europese partner zoals Just Eat Takeaway wellicht op veel minder weerstand zal stuiten van de concurrentiewaakhond.