Just Eat wijst vijandig overnamebod af

Just Eat wijst vijandig overnamebod af
Shutterstock.com

Maaltijdbezorger Just Eat heeft een overnamebod van investeerder Prosus afgewezen. Het Britse bedrijf voert momenteel al fusiegesprekken met de Nederlandse sectorgenoot Takeaway.com.

 

20% hoger

Prosus bood liefst 4,9 miljard pond (5,7 miljard euro) voor de overname, 20% meer dan het bod van Takeaway.com. Toch werd het verworpen door Just Eat, dat voorstander blijft van een fusie met de Nederlandse maaltijdbezorger. Prosus had in het verleden al geprobeerd om Just Eat te benaderen, maar tot echte onderhandelingen leidde dat niet, schrijft NRC.

 

De fusieplannen met Takeaway.com vallen echter niet bij alle aandeelhouders van het Britse bedrijf in goede aarde: onder andere het Amerikaanse fonds Eminence Capital en de Schotse vermogensbeheerder Aberdeen Standard Investments hebben al laten verstaan dat ze het bod van Takeaway.com ontoereikend vinden. Daarmee hebben ze de deur opengezet voor andere geïnteresseerde partijen.

 

De fusieplannen tussen de twee maaltijdbezorgers houden in dat de aandeelhouders van Takeaway.com 48% van het nieuwe bedrijf in handen krijgen en de aandeelhouders van Just Eat 52%. De huidige topman van Takeaway.com, Jitse Groen, zou de combinatie leiden. Op 4 december kunnen de aandeelhouders van Takeaway.com zich hierover uitspreken.