Kaas en hesp uit de brouwerij | RetailDetail

Kaas en hesp uit de brouwerij

Kaas en hesp uit de brouwerij

De stadsbrouwerij van De Koninck op de Mechelsesteenweg in Antwerpen is omgebouwd tot een culinaire campus. In de gebouwen waar 'Het Bolleke' wordt gemaakt, vinden ook een artisanale bakker, een charcutier, een kaasaffineur en een restaurant onderdak.

 

Op zoek naar culinaire totaalbeleving

Duvel Moortgat, dat De Koninck enkele jaren geleden kocht, wil letterlijk meer leven in de brouwerij krijgen. Daarom bouwde de brouwerijgroep er een bezoekerscentrum uit, dat de ambitie van een bierbelevingscentrum moet uitademen.

 

Maar daarbij stopt het niet. In de gebouwen van de brouwerij werd ook in plaats voorzien voor enkele ambachtelijke voedingszaken. Bedoeling is dat ze elkaar versterken en een culinaire totaalbeleving tot stand brengen.

 

Van bakkerij tot chocolatier

De kaasaffineurs Van Tricht, die al vier jaar hun kazen lieten rijpen in de brouwerij, openden er nu ook de winkel 'Only Cheese', waar de bezoeker kazen kan kopen en degusteren. Chocolatier JITSK startte zijn chocolade-atelier en -winkel er al een jaar geleden. Hij maakt er zoete creaties die overal ter wereld gesmaakt worden.


Chef-kok Bert-Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens zullen hun gerechten serveren in het restaurant 'The Butcher's son'. Slagers De Laet & Van Haver starten er dan weer op 14 juni 'The Butcher's Store' op. Terwijl de consument vlees uit de koeltoog kiest, kan hij de karkassen in de glazen koelruimte zien hangen.


Eind juli volgt nog bakker Kenney met 'The Bakery', die vers zuurdesembrood aan de man wil brengen. En de culinaire fotograaf en uitgever Tony Le Duc geeft met Minestrone Cookbooks kooksessies en workshops in het voormalige labo van de brouwerij. Hij leert in zijn werkruimte ook hoe je van foodfotografie kunst maakt.


Brouwerij De Koninck rekent jaarlijks op circa 100.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Het bedrijf kreeg voor zijn project onder meer de steun van Toerisme Vlaanderen, die het nieuwe concept aanprijst als foodiebestemming.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".