Kaas en hesp uit de brouwerij | RetailDetail

Kaas en hesp uit de brouwerij

Kaas en hesp uit de brouwerij

De stadsbrouwerij van De Koninck op de Mechelsesteenweg in Antwerpen is omgebouwd tot een culinaire campus. In de gebouwen waar 'Het Bolleke' wordt gemaakt, vinden ook een artisanale bakker, een charcutier, een kaasaffineur en een restaurant onderdak.

 

Op zoek naar culinaire totaalbeleving

Duvel Moortgat, dat De Koninck enkele jaren geleden kocht, wil letterlijk meer leven in de brouwerij krijgen. Daarom bouwde de brouwerijgroep er een bezoekerscentrum uit, dat de ambitie van een bierbelevingscentrum moet uitademen.

 

Maar daarbij stopt het niet. In de gebouwen van de brouwerij werd ook in plaats voorzien voor enkele ambachtelijke voedingszaken. Bedoeling is dat ze elkaar versterken en een culinaire totaalbeleving tot stand brengen.

 

Van bakkerij tot chocolatier

De kaasaffineurs Van Tricht, die al vier jaar hun kazen lieten rijpen in de brouwerij, openden er nu ook de winkel 'Only Cheese', waar de bezoeker kazen kan kopen en degusteren. Chocolatier JITSK startte zijn chocolade-atelier en -winkel er al een jaar geleden. Hij maakt er zoete creaties die overal ter wereld gesmaakt worden.


Chef-kok Bert-Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens zullen hun gerechten serveren in het restaurant 'The Butcher's son'. Slagers De Laet & Van Haver starten er dan weer op 14 juni 'The Butcher's Store' op. Terwijl de consument vlees uit de koeltoog kiest, kan hij de karkassen in de glazen koelruimte zien hangen.


Eind juli volgt nog bakker Kenney met 'The Bakery', die vers zuurdesembrood aan de man wil brengen. En de culinaire fotograaf en uitgever Tony Le Duc geeft met Minestrone Cookbooks kooksessies en workshops in het voormalige labo van de brouwerij. Hij leert in zijn werkruimte ook hoe je van foodfotografie kunst maakt.


Brouwerij De Koninck rekent jaarlijks op circa 100.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Het bedrijf kreeg voor zijn project onder meer de steun van Toerisme Vlaanderen, die het nieuwe concept aanprijst als foodiebestemming.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen

23/02/2018

Er komen na de opening van de eerste Amazon Go-winkel vorige maand nog minstens zes van de hoogtechnologische en kassaloze winkels gemakswinkels bij. Onder meer Los Angeles en Seattle krijgen nieuwe Amazon Go-winkels.

Belgische CEO Le Pain Quotidien verlaat bedrijf

23/02/2018

Vincent Herbert heeft na 17 jaar besloten om zijn functie als CEO van Le Pain Quotidien neer te leggen. Hij wordt opgevolgd door Jerry Gamez, die flink wat ervaring heeft bij fastfoodketen Burger King en Walmart.

Filet Pur: Uw portie speculatieve onzin

23/02/2018

Here we go again: foodretail is in essentie slechts een loopgravenoorlog. Maar wie haalt de consument uit z’n winterdepressie? Hier ligt een ondankbare taak voor het wekelijkse nieuwsoverzicht van RetailDetail Food!

Ontdek de smaak van morgen op Tavola 2018: 11-12-13 maart 2018 in Kortrijk Xpo

23/02/2018

(publireportage) Delicatessen & hoge kwaliteit maken van Tavola een topevent voor de foodretail,  met 450 marktleiders én ambachtelijke fabrikanten, en veel nieuwigheden. We stellen u graag de winnaars van de Gouden Tavola voor.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Back to top