Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay
Foto: Colruyt Group

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

 

Sneller shoppen zonder kassa

Het testproject dat sinds juni bij een aantal Spar-winkels van Colruyt Group loopt, wordt nu ook uitgebreid naar een beperkt aantal buurtsupermarkten van OKay en OKay Compact. Vanaf eind augustus kunnen klanten er met hun smartphone zelf hun boodschappen scannen en betalen.

 

Onder het motto “geen rij voor mij” gaat de dienst van start in de OKay-winkels in De Pinte, Ohey en Pepingen, net als in de OKay Compact van de Grootsermentstraat in Brussel. “Deze nieuwe toepassing sluit perfect aan bij de merkbelofte van OKay, namelijk snel, goedkoop en makkelijk boodschappen doen”, zegt marketingmanager Michon van Doorn.

 

Zelf scannen en mobiel betalen

Voor shoppen met de app ‘Scan. Pay. Go.’ is de werkwijze identiek aan het testproject dat momenteel loopt bij Spar Colruyt Group: nadat klanten op de app inloggen met hun Xtra-klantenkaart, scannen ze elk product dat ze in hun kar leggen. Daarna betalen ze met hun banking-app of de Bancontact-app, waarna ze een QR-code op hun smartphonescherm krijgen waarmee ze door een afzonderlijk poortje de winkel kunnen verlaten. Aanschuiven aan de kassa en alle producten op de winkelband leggen, is dus niet meer nodig. Voor onverpakte producten, zoals groenten en fruit, worden in de winkel overigens speciale digitale weegschalen voorzien.

 

Klanten kunnen in de testwinkels kiezen voor twee manieren om af te rekenen, want ook de bemande kassa’s blijven behouden.