Kaufland flatert met gratis Coca-Cola

Kaufland flatert met gratis Coca-Cola
Screenshot Kaufland

(Update) Onlineklanten van de Duitse hypermarktketen Kaufland konden vandaag een unieke slag slaan: enkele producten van Coca-Cola stonden exact 0,00 euro geprijsd. 

 

Ongeziene stunt?

Kaufland staat bekend als een prijsstunter maar dit is ongezien: vandaag konden klanten van de webshop er gratis twaalf literflessen Coca Cola of Fanta zero, twaalf literflessen Sprite regular of zero en een pack van 10x20cl Capri-Sun krijgen. Ook enkele individuele referenties van Coca-Cola kostten helemaal niets: “Nur 0,00” staat er nadrukkelijk in het rood op de webpagina’s. Een promotie die kan tellen.
 

Wanneer we verder zoeken in de webshop, zien we dat ook enkele producten van Pepsi en van het huismerk K-Classic voor geen geld de deur uit mogen. We kunnen ervan uitgaan dat de kans dat het écht om een stunt gaat, ook wel 0,00 zal zijn. Een fout is snel gemaakt, maar deze zou Kaufland wel eens duur kunnen komen te staan. Of en hoeveel klanten intussen van de uitzonderlijke aanbieding gebruik hebben gemaakt, konden we niet achterhalen.
 

De flater werd ontdekt door Daltix, de dataspecialist die internationaal retailprijzen volgt - en die sinds kort deel uitmaakt van Colruyt Group.


Update: rond 16u vanmiddag paste Kaufland de prijzen weer aan...