Kellogg’s brengt vegetarische worsten op de markt

Kellogg’s brengt vegetarische worsten op de markt
Incogmeato (Kellogg's)

Het wordt druk op de markt van de vleesvervangers: elke zichzelf respecterende foodmultinational probeert een eigen 'vleesloos vlees' te creëren. Zo ook Kellogg’s: de ontbijtgranenproducent brengt deze zomer twee soorten vegetarische worsten uit onder het merk Incogmeato.

 

Nieuwe markt

Kellogg’s introduceerde Incogmeato in september vorig jaar als submerk van het vegetarische Morningstar Farms, en kondigde aan vleesloze versies van hamburgers en kip te zullen maken. Aan dat assortiment voegt het bedrijf nu ook braadworst en Italiaanse worst toe. De nieuwe producten zullen vanaf juni in de winkelrekken liggen.

 

"We denken dat deze categorie nog in haar kinderschoenen staat en er is een geweldige kans om consumenten te verrassen met een portfolio van producten die aan hun flexitarische behoeften voldoet", citeerde Yahoo Sara Young, algemeen directeur Morningstar Farms.

 

Impossible Foods, naast Beyond Meat één van de pioniers op het vlak van plantaardige hamburgers, heeft zijn eigen vleesloze alternatief voor varkensvlees al aangekondigd in januari. Beyond Meat van zijn kant verkoopt al vegetarische braadworst en Italiaanse worst. Varkensvlees is het meest geconsumeerde vlees ter wereld is, maar in de Verenigde Staten komt het pas op de derde plaats na kip en rundvlees.