Kentucky Fried Chicken start in Brussel

Shutterstock.com

De Amerikaanse fastfoodformule Kentucky Fried Chicken komt naar België: een eerste vestiging opent in de lente van 2019 in het Brusselse Noordstation en op termijn ziet de keten potentieel voor wel 150 vestigingen.

 

Franchisepartners

Het is nog niet bekend wanneer de eerste locatie precies opent, maar de werken in het Noordstation zijn al gestart, meldt Bruzz.be. De fastfoodrestaurants zullen worden geopend met franchisepartners en het bedrijf is op zoek naar medewerkers, blijkt op de Belgische website. Verder is de fastfoodketen karig met informatie.

 

“We starten in 2019 in elk geval in Brussel. Vervolgens zullen we in het gehele land nieuwe KFC-restaurants openen, zowel binnenstedelijk, als restaurants met een drive-in en bekijken we hoe de Belgische gasten ons merk accepteren. De consument verandert, eetpatronen evolueren... Het heeft allemaal invloed op de locatiekeuze en de snelheid van openen”, zo meldt Hans Wingender, die de ontwikkeling van KFC in Noord-Europa overziet.

 

KFC heeft meer dan 18.000 fastfoodzaken in 115 landen en maakt deel uit van Yum Brands, de groep die in België ook Pizza Hut uitbaat en die recent zijn drie vestigingen van Taco Bell in Nederland sloot.