Kippenvlees uit laboratoria binnenkort in Europa? | RetailDetail

Kippenvlees uit laboratoria binnenkort in Europa?

Kippenvlees uit laboratoria binnenkort in Europa?

De Duitse kippenvleesproducent PHW slaat de handen in elkaar met labovlees-startup SuperMeat om kweekvlees naar Europa te brengen. De twee willen labovlees snel op de markt brengen in Europa en daarbuiten, klinkt het.

 

Doel: kweekkip samen op de markt brengen

PHW, één van de grootste gevogelteproducenten van Europa, gaat een strategisch partnership aan met SuperMeat, een startup die zich specialiseert in het kweken van vlees zonder dat er nog een dier aan te pas komt. De startup produceert kippenvlees in laboratoria aan de hand van slechts enkele cellen. Een kleine biopsie bij een kip is volgens SuperMeat voldoende om, mogelijk zelfs eindeloos veel, kippenvlees te kweken.

 

Interessant, vindt kippenverwerker PHW, want dat vlees is volgens hen ook geschikt voor vegetariërs en komt tegemoet aan de toenemende vraag naar duurzamere en ‘schone’ voeding. PHW investeert dan ook financieel in SuperMeat en gaat het Israëlische bedrijf ondersteunen bij zijn productontwikkeling (R&D) en strategische positionering op de Europese markt. Medeoprichter en CEO van SuperMeat Ido Savir zegt in een persbericht trots zijn op de samenwerking met een topvleesproducent als PHW en dat het partnership zal helpen om labovlees op de markt te brengen in Europa en daarbuiten.

 

SuperMeat gaf eerder al te kennen dat het in de heel nabije toekomst verwacht labovlees aan te kunnen bieden aan prijzen vergelijkbaar met gewoon kippenvlees. Het bedrijf hoopt ooit mensen thuis hun eigen vlees te laten kweken. Het kweekvlees heeft immers een veel kleinere ecologische voetafdruk dan traditioneel vlees: er is 99% minder grond, tot 96% minder uitstoot en 90% minder water voor nodig. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".