Kippenvlees uit laboratoria binnenkort in Europa? | RetailDetail

Kippenvlees uit laboratoria binnenkort in Europa?

Kippenvlees uit laboratoria binnenkort in Europa?

De Duitse kippenvleesproducent PHW slaat de handen in elkaar met labovlees-startup SuperMeat om kweekvlees naar Europa te brengen. De twee willen labovlees snel op de markt brengen in Europa en daarbuiten, klinkt het.

 

Doel: kweekkip samen op de markt brengen

PHW, één van de grootste gevogelteproducenten van Europa, gaat een strategisch partnership aan met SuperMeat, een startup die zich specialiseert in het kweken van vlees zonder dat er nog een dier aan te pas komt. De startup produceert kippenvlees in laboratoria aan de hand van slechts enkele cellen. Een kleine biopsie bij een kip is volgens SuperMeat voldoende om, mogelijk zelfs eindeloos veel, kippenvlees te kweken.

 

Interessant, vindt kippenverwerker PHW, want dat vlees is volgens hen ook geschikt voor vegetariërs en komt tegemoet aan de toenemende vraag naar duurzamere en ‘schone’ voeding. PHW investeert dan ook financieel in SuperMeat en gaat het Israëlische bedrijf ondersteunen bij zijn productontwikkeling (R&D) en strategische positionering op de Europese markt. Medeoprichter en CEO van SuperMeat Ido Savir zegt in een persbericht trots zijn op de samenwerking met een topvleesproducent als PHW en dat het partnership zal helpen om labovlees op de markt te brengen in Europa en daarbuiten.

 

SuperMeat gaf eerder al te kennen dat het in de heel nabije toekomst verwacht labovlees aan te kunnen bieden aan prijzen vergelijkbaar met gewoon kippenvlees. Het bedrijf hoopt ooit mensen thuis hun eigen vlees te laten kweken. Het kweekvlees heeft immers een veel kleinere ecologische voetafdruk dan traditioneel vlees: er is 99% minder grond, tot 96% minder uitstoot en 90% minder water voor nodig. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft de zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsretailmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om over vier jaar meer dan 500 Spar-winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Back to top