Klant aanspreken op mondmasker kost kassierster job

Foto: Shutterstock.com

Een kassierster in een "bekende supermarktketen" zou ontslagen zijn omdat ze een klant verzocht zijn mondmasker correct te dragen. Vakbond ACV Puls vraagt retailers meer de kant van hun personeel te kiezen.

 

"Op staande voet ontslagen"

Volgens ACV Puls reageerde de aangesproken klant op de vraag van de kassierster door opzettelijk dichterbij te komen en in haar gezicht te hijgen. "Daardoor raakte de kassierster meteen in grote paniek en is ze beginnen roepen, wat blijkbaar voldoende was voor de supermarktketen om haar meteen te ontslaan", zegt Kristel Van Damme van ACV Puls. Over welke retailer het precies gaat, wil de vakbond niet kwijt.

 

Steeds meer winkelmedewerkers zouden overigens een nota in hun personeelsdossier krijgen, omdat ze klanten vragen om de coronamaatregelen strikt op te volgen. "Het winkelpersoneel staat al van het begin van deze crisis in de vuurlinie, we verwachten dan ook dat de winkels de kant van het personeel kiezen, maar blijkbaar is die tijd al voorbij", aldus Van Damme. De vakbond begrijpt wel dat winkels nu zoveel mogelijk omzet willen genereren, maar wijst er ook op dat het zowel voor personeelsleden als voor werkgevers belangrijk is dat een derde lockdown wordt vermeden.