Kleine groei voor Kraft Heinz dankzij Europese prestaties | RetailDetail

Kleine groei voor Kraft Heinz dankzij Europese prestaties

Kleine groei voor Kraft Heinz dankzij Europese prestaties
Shutterstock

Het Amerikaanse Kraft Heinz heeft in het derde kwartaal een kleine omzetgroei van 0,7% behaald. Dat heeft het voornamelijk te danken aan sterke prestaties in Europa, waar de omzet met meer dan 7% steeg.

Daling in VS, sterke groei in Europa

De totale omzet van Kraft Heinz kwam in het derde kwartaal uit op 6,314 miljard dollar (5,4 miljard euro): een kleine groei van 0,7% ten opzichte van een jaar eerder. 0,4% van die groei werd wel behaald dankzij positieve wisselkoerseffecten. De nettowinst ging er wel met 12,1% op vooruit, van 842 miljoen dollar naar 944 miljoen dollar (810 miljoen euro). Die hogere winst was vooral te danken aan lagere kosten.

 

In de Verenigde Staten moest Kraft Heinz wel een omzetdaling van 0,4% naar 4,38 miljard dollar (3,8 miljard euro) slikken, terwijl de aangepaste EBITDA met 6,8% steeg naar 1,44 miljard dollar (1,2 miljard euro). De omzetdaling in de Verenigde Staten heeft voor een stuk te maken met het veranderende consumentengedrag, waarbij de consument steeds meer op zoek gaat naar verse voeding. Het is al het zesde kwartaal op rij dat Kraft Heinz een daling moet toestaan in de Verenigde Staten.

 

In de andere regio’s steeg de omzet wel: in Europa maakte Kraft Heinz een opmars van 7,3% naar 599 miljoen dollar (510 miljoen euro). Op vergelijkbare basis bleef daar wel maar 3,4% van over, omdat de wisselkoersen een positief effect hadden van 3,9%. Omdat Europa maar een klein onderdeel is van de totale omzet, had de groei in de regio maar een beperkt effect op de totale groeicijfers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

2017 was recordjaar voor Miko

23/03/2018

De koffie- en kunststoffengroep Miko heeft er naar eigen zeggen een recordjaar opzitten. Zo wist het ondanks een zware vergelijkingsbasis toch een omzetstijging te bewerkstelligen. Ook de winst maakte een kleine groei door.

Jumbo maakt werk van vastgoed in België

23/03/2018

Dat Jumbo zijn oog heeft laten vallen op België is al lang geen geheim meer. Nu heeft de Nederlandse supermarktketen een vacature openstaan voor een persoon die kan helpen met de zoektocht naar gepaste locaties.

Filet Pur: Een défilé van goede bedoelingen

23/03/2018

Een week waarin foodretailers zich van hun àller-àllerbeste kant lieten zien. Stuk voor stuk. Echt waar. Enfin, op enkele uitzonderingen na. Kom alles te weten in het vrolijke overzicht van RetailDetail Food!

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

Back to top