Kleinste omzetgroei sinds 2009 voor Nestlé

Kleinste omzetgroei sinds 2009 voor Nestlé

Het Zwitserse voedingsconcern Nestlé zag zijn omzet in het eerste kwartaal op autonome basis met 3,9% groeien, het laagste groeicijfer sinds 2009. Toch houdt de groep vast aan zijn jaarprognose van 4,2% groei.

Minder pizza’s en gemaksmaaltijden

Nestlé heeft in zijn eerste kwartaal een omzet van 20,9 miljard Zwitserse frank geboekt, omgerekend 19 miljard euro. Dat maakte het Zwitserse concern vanochtend bekend. De Zwitsers zagen hun omzet op autonome basis aandikken met 3,9%. Het cijfer verdeelt de analisten: die gingen uit van een autonome groei met ‘maar’ 3,6%, al mikten zij wel op een omzet van 21,11 miljard CHF. In elk geval verwelkomen de analisten het resultaat als “extreem bemoedigend gezien de teleurstellingen van de afgelopen kwartalen”.

 

Nestlé ‑ bekend van onder meer KitKat, Perrier, Maggi, Nespresso en Nescafé ‑ zag vooral de vraag naar diepgevroren pizza’s en gemaksmaaltijden in de Verenigde Staten afkalven. Al was er ook goed nieuws van koffiedochters Nescafé en Nespresso en van Maggi, dat in India opnieuw marktaandeel won na de dramatische terugroepactie van vorig jaar.

 

In de groeimarkten ging de verkoop er 5,6% op vooruit, in de mature markten bleef de stijging beperkt tot 2,5%. De Belgische topman Paul Bulcke bevestigde wel de eerder geformuleerde jaarprognose van 4,2% groei.