Kleinste omzetgroei sinds 2009 voor Nestlé | RetailDetail

Kleinste omzetgroei sinds 2009 voor Nestlé

Kleinste omzetgroei sinds 2009 voor Nestlé

Het Zwitserse voedingsconcern Nestlé zag zijn omzet in het eerste kwartaal op autonome basis met 3,9% groeien, het laagste groeicijfer sinds 2009. Toch houdt de groep vast aan zijn jaarprognose van 4,2% groei.

Minder pizza’s en gemaksmaaltijden

Nestlé heeft in zijn eerste kwartaal een omzet van 20,9 miljard Zwitserse frank geboekt, omgerekend 19 miljard euro. Dat maakte het Zwitserse concern vanochtend bekend. De Zwitsers zagen hun omzet op autonome basis aandikken met 3,9%. Het cijfer verdeelt de analisten: die gingen uit van een autonome groei met ‘maar’ 3,6%, al mikten zij wel op een omzet van 21,11 miljard CHF. In elk geval verwelkomen de analisten het resultaat als “extreem bemoedigend gezien de teleurstellingen van de afgelopen kwartalen”.

 

Nestlé ‑ bekend van onder meer KitKat, Perrier, Maggi, Nespresso en Nescafé ‑ zag vooral de vraag naar diepgevroren pizza’s en gemaksmaaltijden in de Verenigde Staten afkalven. Al was er ook goed nieuws van koffiedochters Nescafé en Nespresso en van Maggi, dat in India opnieuw marktaandeel won na de dramatische terugroepactie van vorig jaar.

 

In de groeimarkten ging de verkoop er 5,6% op vooruit, in de mature markten bleef de stijging beperkt tot 2,5%. De Belgische topman Paul Bulcke bevestigde wel de eerder geformuleerde jaarprognose van 4,2% groei.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Europese inkoopgroep Agecore zet Nestlé onder druk

16/02/2018

De Europese inkoopgroep Agecore heeft er mee gedreigd om 160 producten van Nestlé van zijn lijst te schrappen, tenzij ze betere voorwaarden krijgen. Onder andere Colruyt, Coop en Edeka maken deel uit van Agecore.

Kraft Heinz voldoet niet aan verwachtingen

16/02/2018

Het Amerikaanse Kraft Heinz heeft in het vierde kwartaal zowel op vlak van omzet als op vlak van winst niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van de analisten. De winst vernegenvoudigde wel, maar dat overtuigde de analisten niet.

Sterke tweede jaarhelft stuwt Danone in 2017

16/02/2018

Danone heeft het boekjaar 2017 kunnen afsluiten met een vergelijkbare groei van 2,5%, die het vooral te danken heeft aan een sterke tweede jaarhelft. Daarin ging de vergelijkbare omzet er met 4,2% op vooruit.

Aldi Nord en Süd fuseren niet, maar gaan wel samenwerken

16/02/2018

Tot een fusie komt het momenteel nog niet, maar Aldi Nord en Aldi Süd bekijken wel de mogelijkheid om in Duitsland nauw samen te werken op vlak van inkoop en marketing. Een toekomstige fusie wordt wel ontkend.

Filet Pur: Er staat een olifant aan de kassa

16/02/2018

Hoe de Spaanse voedingsindustrie zich van haar mooiste zijde laat kennen, waarom de foodconcurrentie naar ongekende hoogten stijgt en tegen wanneer de job van kassamedewerker verdwijnt? Dat vertelt het ongezouten weekoverzicht van RetailDetail Food!

Aldi richt de blik op Italië

16/02/2018

Aldi is klaar om vanaf volgende maand ook de Italiaanse markt te veroveren: dan opent het in een klap tien nieuwe winkels in het Zuid-Europese land. Het bouwde ook een eerste distributiecentrum nabij Verona.

Back to top