Kleinste omzetgroei sinds 2009 voor Nestlé | RetailDetail

Kleinste omzetgroei sinds 2009 voor Nestlé

Kleinste omzetgroei sinds 2009 voor Nestlé

Het Zwitserse voedingsconcern Nestlé zag zijn omzet in het eerste kwartaal op autonome basis met 3,9% groeien, het laagste groeicijfer sinds 2009. Toch houdt de groep vast aan zijn jaarprognose van 4,2% groei.

Minder pizza’s en gemaksmaaltijden

Nestlé heeft in zijn eerste kwartaal een omzet van 20,9 miljard Zwitserse frank geboekt, omgerekend 19 miljard euro. Dat maakte het Zwitserse concern vanochtend bekend. De Zwitsers zagen hun omzet op autonome basis aandikken met 3,9%. Het cijfer verdeelt de analisten: die gingen uit van een autonome groei met ‘maar’ 3,6%, al mikten zij wel op een omzet van 21,11 miljard CHF. In elk geval verwelkomen de analisten het resultaat als “extreem bemoedigend gezien de teleurstellingen van de afgelopen kwartalen”.

 

Nestlé ‑ bekend van onder meer KitKat, Perrier, Maggi, Nespresso en Nescafé ‑ zag vooral de vraag naar diepgevroren pizza’s en gemaksmaaltijden in de Verenigde Staten afkalven. Al was er ook goed nieuws van koffiedochters Nescafé en Nespresso en van Maggi, dat in India opnieuw marktaandeel won na de dramatische terugroepactie van vorig jaar.

 

In de groeimarkten ging de verkoop er 5,6% op vooruit, in de mature markten bleef de stijging beperkt tot 2,5%. De Belgische topman Paul Bulcke bevestigde wel de eerder geformuleerde jaarprognose van 4,2% groei.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.