Komt Eataly naar Brussel?

Komt Eataly naar Brussel?
Shutterstock.com

De Italiaanse delicatessensupermarkt Eataly zou op weg zijn naar ons land. De retailer zou het pand van Delhaize innemen op de Anspachlaan, in de Brusselse voetgangerszone.

 

Aantrekkingspool

De zaak zal in franchise worden uitgebaat door Dick Vervoordt (zoon van de bekende antiquair Axel) en zijn vrouw Marleen. De familie Vervoordt heeft de voormalige hoofdzetel van Actiris gekocht van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, schrijft de krant Le Soir. Eataly zou 17.500 m² innemen op het gelijkvloers en de eerste etage. De Delhaize supermarkt die daar nu nog huist, vertrekt. De hogere etages worden omgebouwd tot kantoren en appartementen.

 

Er is nog een voorbehoud: de Brusselse regering moet nog formeel haar fiat geven. Eataly zou in elk geval een sterke aantrekkingspool vormen voor de voetgangerszone die momenteel wordt ingericht: “Ik denk dat het concept Eataly als enige een echte verandering kan teweegbrengen in deze zone, en een nieuwe sfeer kan creëren in de straat”, aldus Dick Vervoordt.

 

Slow Food concept Eataly – een samentrekking van Eat en Italy – werd in 2004 opgericht door Oscar Farinetti. De eerste vestiging opende in 2007 in Turijn. Het concept combineert de verkoop van ambachtelijke voedingsproducten met een restaurant en een wijnbar. Intussen zijn er winkels in verschillende wereldsteden. Eind vorig jaar opende het bedrijf ook een groot themapark rond Italiaanse voeding in Bologna. FICO Eataly World groepeert op 100.000 m² tientallen winkels, restaurants en productiefaciliteiten. Van 6 tot 8 juni gaat RetailDetail er met een groep retailprofessionals op bezoek.

Tags: