Kraft Heinz moet jaarrekeningen herzien

Kraft Heinz moet jaarrekeningen herzien
Shutterstock.com

Kraft Heinz gaat zijn jaarrekeningen van de voorbije jaren herzien, na berichten dat een aantal medewerkers mogelijk hebben geknoeid met de boekhouding.

 

Onderzoek SEC

Het gaat om de jaarrekeningen van 2016 en 2017 en om de eerste drie kwartalen van 2018. Uit een intern onderzoek blijkt dat de fouten in de boekhouding betrekking hebben op de inkoopafdeling en het tijdstip waarop bepaalde kosten werden geboekt.

 

In februari werd al duidelijk dat de Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse toezichthouder op de beurzen, een onderzoek naar de boekhouding van het bedrijf was gestart. In maart heeft Kraft Heinz ook al een bijkomende dagvaarding ontvangen van de SEC in verband met de afhandeling van goodwill en afschrijvingen in de boekhouding. De SEC wil ook documenten over de inkoop inkijken.

 

Ook werd bekend dat het levensmiddelenconcern 15,4 miljard dollar (14 miljard euro) afboekte van de topmerken Kraft en Oscar Meyer. Door de fouten in de boekhouding zou daar nu nog 13 miljoen dollar (12 miljoen euro) bijkomen.

 

Door de aanhoudende problemen bij Kraft Heinz zal ook het kwartaalrapport over de eerste 3 maanden van 2019 vertraging oplopen.