Kwak en Karmeliet verhuizen naar AB InBev

Kwak en Karmeliet verhuizen naar AB InBev

Kwak en Karmeliet verhuizen naar AB InBev

Brouwerij Bosteels, de producent van bieren als Kwak en Tripel Karmeliet, heeft dan toch een overnemer gevonden. Het is echter niet Heineken of Duvel Moortgat, zoals eerder werd gefluisterd, maar wel AB InBev.

Markt met potentieel

AB InBev zou voor de overname meer dan 200 miljoen euro betalen en versterkt zo zijn positie op de markt van de speciaalbieren. Die markt groeit nog, in tegenstelling tot die van pils, en zelf staat AB InBev daar momenteel niet zo sterk.

 

Vooral de blonde speciaalbieren, zoals Duvel en Tripel Karmeliet, doen het steeds beter. Dat merkt ook Bosteels: “In Frankrijk en Nederland groeien we jaarlijks met 20 tot 30 procent”, zegt CEO Antoine Bosteels aan De Tijd. “Kwak en Tripel Karmeliet zijn onze sterkste producten.” Bosteels brouwt jaarlijks ongeveer 145.000 hectoliter bier, waarvan ongeveer de helft Tripel Karmeliet.

 

De overname door AB InBev komt toch als een verrassing: niet enkel omdat tot nu toe enkel Duvel Moortgat en Heineken werden genoemd, maar ook omdat AB InBev al zo dominant is in België. De bierbrouwer zou zich er echter al van verzekerd hebben dat er geen problemen zullen opduiken bij de Mededingingsautoriteit.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.