Kwak en Karmeliet verhuizen naar AB InBev

Kwak en Karmeliet verhuizen naar AB InBev

Kwak en Karmeliet verhuizen naar AB InBev

Brouwerij Bosteels, de producent van bieren als Kwak en Tripel Karmeliet, heeft dan toch een overnemer gevonden. Het is echter niet Heineken of Duvel Moortgat, zoals eerder werd gefluisterd, maar wel AB InBev.

Markt met potentieel

AB InBev zou voor de overname meer dan 200 miljoen euro betalen en versterkt zo zijn positie op de markt van de speciaalbieren. Die markt groeit nog, in tegenstelling tot die van pils, en zelf staat AB InBev daar momenteel niet zo sterk.

 

Vooral de blonde speciaalbieren, zoals Duvel en Tripel Karmeliet, doen het steeds beter. Dat merkt ook Bosteels: “In Frankrijk en Nederland groeien we jaarlijks met 20 tot 30 procent”, zegt CEO Antoine Bosteels aan De Tijd. “Kwak en Tripel Karmeliet zijn onze sterkste producten.” Bosteels brouwt jaarlijks ongeveer 145.000 hectoliter bier, waarvan ongeveer de helft Tripel Karmeliet.

 

De overname door AB InBev komt toch als een verrassing: niet enkel omdat tot nu toe enkel Duvel Moortgat en Heineken werden genoemd, maar ook omdat AB InBev al zo dominant is in België. De bierbrouwer zou zich er echter al van verzekerd hebben dat er geen problemen zullen opduiken bij de Mededingingsautoriteit.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.