Kwart meer winst voor chocoladespecialist Lindt & Sprüngli | RetailDetail

Kwart meer winst voor chocoladespecialist Lindt & Sprüngli

Kwart meer winst voor chocoladespecialist Lindt & Sprüngli

De Zwitserse chocolatier Lindt & Sprüngli, bekend van zijn gouden paashazen, heeft er een sterk 2013 op zitten. De omzet steeg ruim 8% en de nettowinst ging er liefst 24% op vooruit.

Net geen kwart miljard euro winst

Lindt & Sprüngli boekte in 2013 een omzet van 2,88 miljard Zwitserse frank (ca. 2,4 miljard euro). Een stijging met 8,6%, onder meer dankzij "een sterke groei van de verkoop in Noord-Amerika" en "stijgende marktaandelen elders".

 

De nettowinst lag over het voorbije jaar liefst een kwart hoger en klokte af op 303 miljoen frank, omgerekend zo'n 250 miljoen euro. Daarmee doet de Zwitserse chocolatier een fractie minder goed dan de analisten hadden verwacht: die hadden gerekend op 306 miljoen frank.

 

Braziliaanse joint venture

Ook voor dit jaar rekent de groep, gesticht in 1845, op een omzetgroei van 6 tot 8%. De Zwitsers gaan daarbij uit van een "sterke verbetering van de economische situatie in 2014", al voegen ze er meteen aan toe dat de grondstoffenprijzen op een hoog niveau zullen blijven en dat de druk op de verkoopprijzen ook dit jaar nog zal aanhouden.

 

Lindt & Sprüngli kondigt meteen ook de oprichting aan van een joint venture met de Braziliaanse retailspecialist CRM, die in Brazilië het chocolademerk "Kopenhagen" commercialiseert en beschikt over een uitgebreid winkelnetwerk. De Zwitsers hebben 51% van de aandelen in de nieuwe joint venture, die Lindt & Sprüngli Brazil Holding zal heten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Colruyt lanceert socialeshoppingapp Apporto voor grote publiek

21/03/2018

Colruyt heeft het platform Apporto voor het grote publiek gelanceerd. Gebruikers kunnen er hun boodschappenlijstje achterlaten, waarna iemand anders in hun plaats naar de winkel gaat en de boodschappen doet.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Delhaize en Ikea bij winnaars Food Waste Awards

21/03/2018

Voedselverlies staat steeds hoger op de maatschappelijke agenda. De tweede editie van de Food Waste Awards bekroonde de beste ideeën om dit probleem tegen te gaan, en ook twee bekende retailers vielen in de prijzen. 

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Back to top