Léberg Bronnen failliet verklaard

Shutterstock.com

Frisdrankproducent Léberg uit Roosdaal is failliet verklaard. Het bedrijf kwam begin dit jaar in de problemen. Volgens de curator is er goede hoop op een overnemer.

 

"Grote spelers geïnteresseerd"

Het faillissement van de frisdrankenproducent komt niet uit de lucht vallen. Begin dit jaar kwamen er berichten over financiële moeilijkheden. In Het Laatste Nieuws verklaarde een werknemer destijds dat het personeel niet meer betaald werd. Later viel ook de productie stil. Dat kwam niet alleen door de coronacrisis, maar ook en vooral omdat nogal wat leveranciers weigerden om nog te leveren aangezien ze niet betaald werden.

 

Curator Jos Mombaers gaat nu op zoek naar een overnemer. Tot eind deze week kunnen geïnteresseerde partijen een bod doen. “Er zijn al enkele kandidaat-kopers op bezoek gekomen”, zegt Mombaers aan Radio 2. “Ik ben gematigd optimistisch want er zitten enkele grote spelers tussen."

 

Léberg Bronnen stond met name bekend als leverancier van water aan woonzorgcentra en ziekenhuizen. Daarnaast was het bedrijf ook producent van één van de huismerken van supermarktketen Colruyt.