La Place is beste horecamerk

La Place is beste horecamerk

La Place staat op de eerste plaats als beste horecamerk van Nederland, gevolgd door McDonald’s en Van Der Valk. Dit blijkt uit het Horeca Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy, dat de reputatie van de 50 grootste consumentenmerken in foodservice aangeeft.

 

Scoren op waardering en vertrouwdheid

Het verschil in de kracht van de merken La Place en McDonald’s is maar klein, blijkt uit het merkenonderzoek. McDonald’s is het bekendste horecamerk van Nederland, maar bij La Place heeft de Nederlandse consument een warmer gevoel. Vooral onder hoger opgeleiden is La Place populair. Van Der Valk is het meest geliefd onder 55-plussers.

 

La Place scoort met name op waardering en vertrouwdheid hoog onder consumenten. Het La Place-merk  is vrijwel even sterk als het moedermerk Jumbo. Beide merken doen het even goed op merkkracht, bekendheid en waardering. Jumbo komt op het vlak van binding weliswaar beter uit de bus, dankzij de hogere bezoekfrequentie aan de supermarkten.

 

Op de ranglijst van sterkste horecamerken staan achtereenvolgens vanaf nummer vier Starbucks, Burger King, Subway, Thuisbezorgd.nlDomino’s Pizza, Délifrance en KFC.

 

Thuisbezorgd.nl hoogste verwachting

Het merk Thuisbezorgd.nl kent de hoogste verwachting voor groei. Ook voor Starbucks en Van Der Valk zijn de verwachtingen positief. Ondanks de negatieve publiciteit over de kwaliteit en duurzaamheid van fast-servicerestaurants verwacht de Nederlandse consument bij dit segment de meeste groei, met McDonald’s als voorloper. Burger King en KFC staan eveneens in de top tien van verwachte groeiers.

 

Zes van de tien sterkste merken van de Nederlandse horecasector bevinden zich in het lunch- en fastservice-segment. Naast La Place staan ook de lunchzaken Subway en Délifrance in de top tien. Ook de drie fast-servicemerken (McDonald’s, Burger King en KFC) staan op een dominante positie.

 

Bij de consumenten van 18 tot 30 jaar wordt de top drie zelfs bezet door lunchzaken en fastservice-restaurants. La Place staat ook voor jongeren op de eerste plaats, gevolgd door McDonald’s en Subway. Ook KFC heeft een sterke plaats bij de jongere consument. Terwijl de gemiddelde Nederlander voorkeur heeft voor Burger King boven KFC, zijn deze twee merken onder jongeren even geliefd.

 

Voor het Horeca Merkenonderzoek werden 750 respondenten ondervraagd over kracht en imago van de vijftig grootste horecamerken in omzet. Ieder merk is op veertig factoren onderzocht: merkkracht (bekendheid, waardering en binding), persoonlijkheid (zestien factoren), prestatie (achttien factoren), (intentie tot) bezoek/aankoop en groeiverwachting.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Colruyt en PepsiCo begraven de strijdbijl: weer Pepsi in de rekken

19/01/2018

Het vertrouwde assortiment van Pepsi en Lay’s komt weer in de rekken bij Colruyt. In november startte de keten een boycot tegen 29 producten van PepsiCo, omdat de merkproducent geen lagere prijzen wilde geven, maar de supermarktketen stopt daar nu mee.

Recordomzet voor BelOrta

19/01/2018

Groente- en fruitbedrijf BelOrta heeft in 2017 een recordomzet gehaald van 439 miljoen euro, een stijging van 7% ten opzichte van een jaar eerder. Het volume steeg met 2,5% en nadert de 500 miljoen kilogram.

Aldi Nord en Aldi Süd werken samen voor dierenwelzijn

18/01/2018

Aldi Nord en Aldi Süd slaan de handen in elkaar voor een unieke samenwerking: de discountbroers lanceren samen een eigen keurmerk voor dierenwelzijn. Het label Fair & Gut start enkel in Duitsland en voor gevogelteproducten, maar wordt later uitgebreid.

Hoe weinig suiker is te weinig? Rewe test de limieten met chocoladepudding

18/01/2018

Hoe weinig suiker kan een mens verdragen? Dat test de Duitse supermarktketen Rewe met een klantenbevraging. Het wil het suikergehalte in huismerkproducten verlagen, maar de consument beslist zelf hoeveel.

Back to top