Landgoed Mariënwaerdt opent winkel in Utrecht | RetailDetail

Landgoed Mariënwaerdt opent winkel in Utrecht

Landgoed Mariënwaerdt opent winkel in Utrecht

Landgoed Mariënwaerdt in Beesd wil in Utrecht een winkel openen met eigen producten, de eerste van wat binnen vijf jaar tien winkels moeten zijn.

Opening voorjaar 2017

“Er zijn gesprekken zijn gaande met de verhuurder van het pand in Utrecht. Wij kunnen helaas nog niet precies zeggen wanneer de winkel open gaat,  maar de verwachting is komend voorjaar”, laat Frans baron Van Verschuer, een van de ondernemers van de adellijke familie van het landgoed, in een reactie weten.

 

In de winkel worden straks uitsluitend producten verkocht die op Mariënwaerdt geteeld en geproduceerd zijn, zoals kazen, jams, chutneys, sappen, sauzen, vlees, groenten, brood en bakmengsels. Het landgoed in Beesd telt onder meer een winkel met landgoedproducten, een brasserie en een pannenkoekenhuis.

 

Ook pop-up in V&D

Sinds 1 juli heeft het Landgoed een pop-upwinkel in de voormalige V&D in Leiden. Op deze locatie brengt Mariënwaerdt bij Bakker van Maanen delicatessen zoals jams, sappen en sauzen. Bakker van Maanen is hier aanwezig in het voormalige La Place.

 

Tot wanneer de winkel open is geeft baron Van Verschuer niet aan: “Er is geen einddatum”. Over hoeveel winkels het Landgoed wil openen en op welke locatie zegt hij enkel: “Pop-ups zijn erg interessant, maar afhankelijk van de beschikbaarheid van winkels waar een pop-up mogelijk is”.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.