Lantmännen Unibake gaat Londerzeelse fabriek heropbouwen

Lantmännen Unibake gaat Londerzeelse fabriek heropbouwen

De producent van industriële bakkerijproducten Lantmännen Unibake gaat de fabriek in Londerzeel heropbouwen. Daar woedde op 17 juni van dit jaar een hevige brand, waardoor de productie-eenheid verloren ging.

15 jobs verloren, 150 gered

In een eerste fase zullen er twee nieuwe productielijnen komen in de fabriek. Er zijn ook al plannen voor een tweede fase, waarbij er een verdere uitbreiding komt met een derde productielijn. De nieuwe productielijnen zijn wel efficiënter, waardoor er 15 jobs zullen verloren gaan. In totaal zal de fabriek werk bieden aan ongeveer 150 medewerkers.

 

"We zijn opgelucht dat de Lantmännen Unibake groep beslist heeft om de site in Londerzeel terug op te bouwen. Dit getuigt van een belangrijk vertrouwen van de groep in de expertise van de medewerkers, die over de jaren heen in Londerzeel werd opgebouwd. We zijn ervan overtuigd dat we dankzij de heropgebouwde productie-eenheid ons leiderschap in de markt opnieuw kunnen opbouwen en versterken", zegt Lieven Breemeersch van Lantmännen Unibake België.

 

Lantmännen Unibake heeft 37 industriële bakkerijen in 14 landen en is in België vooral bekend van de merken Pastridor en Schulstad. Naast de bakkerij in Londerzeel zijn er ook vestigingen van het bedrijf in Moeskroen en Brussel.

Tags: