Lantmännen Unibake gaat Londerzeelse fabriek heropbouwen | RetailDetail

Lantmännen Unibake gaat Londerzeelse fabriek heropbouwen

Lantmännen Unibake gaat Londerzeelse fabriek heropbouwen

De producent van industriële bakkerijproducten Lantmännen Unibake gaat de fabriek in Londerzeel heropbouwen. Daar woedde op 17 juni van dit jaar een hevige brand, waardoor de productie-eenheid verloren ging.

15 jobs verloren, 150 gered

In een eerste fase zullen er twee nieuwe productielijnen komen in de fabriek. Er zijn ook al plannen voor een tweede fase, waarbij er een verdere uitbreiding komt met een derde productielijn. De nieuwe productielijnen zijn wel efficiënter, waardoor er 15 jobs zullen verloren gaan. In totaal zal de fabriek werk bieden aan ongeveer 150 medewerkers.

 

"We zijn opgelucht dat de Lantmännen Unibake groep beslist heeft om de site in Londerzeel terug op te bouwen. Dit getuigt van een belangrijk vertrouwen van de groep in de expertise van de medewerkers, die over de jaren heen in Londerzeel werd opgebouwd. We zijn ervan overtuigd dat we dankzij de heropgebouwde productie-eenheid ons leiderschap in de markt opnieuw kunnen opbouwen en versterken", zegt Lieven Breemeersch van Lantmännen Unibake België.

 

Lantmännen Unibake heeft 37 industriële bakkerijen in 14 landen en is in België vooral bekend van de merken Pastridor en Schulstad. Naast de bakkerij in Londerzeel zijn er ook vestigingen van het bedrijf in Moeskroen en Brussel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.