Lantmännen Unibake start volgende maand met bouw nieuwe bakkerij | RetailDetail

Lantmännen Unibake start volgende maand met bouw nieuwe bakkerij

Lantmännen Unibake start volgende maand met bouw nieuwe bakkerij

Bakkerijgroep Lantmännen Unibake start op 11 mei met de bouw van de nieuwe bakkerij in Londerzeel. Die komt er nadat de vorige bakkerij door een hevige brand op 17 juni 2015 in as werd gelegd.

Investering van 100 miljoen euro

In oktober van vorig jaar liet Lantmannen Unibake al verstaan dat er een nieuwe fabriek zou komen. In een eerste fase zullen er twee nieuwe productielijnen komen, waarna ook nog een uitbreiding moet volgen met een derde productielijn. De nieuwe lijnen zijn wel efficiënter, waardoor er vijftien jobs verloren gaan. De bouw van de nieuwe fabriek moet eind dit jaar rond zijn en is goed voor een investering van 100 miljoen euro.

 

De Zweedse groep Lantmännen Unibake heeft 37 industriële bakkerijen in veertien landen en het is daarmee de tweede grootste bakkerijgroep in Europa. In België is het vooral gekend van de merken Pastridor en Schulstad. Naast de bakkerij in Londerzeel heeft het bedrijf ook productielocaties in Brussel en Moeskroen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Duvel Moortgat de Italiaanse toer op

22/02/2018

Duvel Moortgat heeft zijn minderheidsbelang in de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato opgetrokken tot 70%. De Belgische brouwerij, ook bekend van Vedett, zit al sinds 2016 in het kapitaal van de brouwerij uit Soragna bij Parma.

Colruyt haalt producten Nestlé uit de rekken

21/02/2018

Colruyt heeft minstens 18 producten van Nestlé uit de winkelrekken gehaald. Beide partijen zijn immers niet tot een akkoord gekomen over de prijzen en dus worden de producten tijdelijk niet meer verkocht bij Colruyt.

Supermarkten rekenen af met Europees voorstel voor boerenwelzijn

20/02/2018

Het zint sommige supermarkten niet dat de Europese Commissie boeren hogere prijzen wil geven bij onderhandelingen. Distributeurs uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk waarschuwen voor prijsstijgingen voor de consument.

Deze foodinnovaties gaan het maken

20/02/2018

Vernieuwing in voeding is de kern van de wedstrijd Gouden Tavola. Vallen dit jaar in de prijzen: Belberry Preserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en J.L. Lambert. Hun producten komen morgen op het bord of in het glas van de consument.

Belgische noedelshops Umamido trekken naar buurlanden

20/02/2018

De Belgische keten van noedelrestaurants Umamido trekt volgend jaar naar het buitenland en opent ook nieuwe vestigingen in ons land. Umamido serveert ramen, een Japans geïnspireerde noedelsoep. 

Back to top