Lantmännen Unibake start volgende maand met bouw nieuwe bakkerij | RetailDetail

Lantmännen Unibake start volgende maand met bouw nieuwe bakkerij

Lantmännen Unibake start volgende maand met bouw nieuwe bakkerij

Bakkerijgroep Lantmännen Unibake start op 11 mei met de bouw van de nieuwe bakkerij in Londerzeel. Die komt er nadat de vorige bakkerij door een hevige brand op 17 juni 2015 in as werd gelegd.

Investering van 100 miljoen euro

In oktober van vorig jaar liet Lantmannen Unibake al verstaan dat er een nieuwe fabriek zou komen. In een eerste fase zullen er twee nieuwe productielijnen komen, waarna ook nog een uitbreiding moet volgen met een derde productielijn. De nieuwe lijnen zijn wel efficiënter, waardoor er vijftien jobs verloren gaan. De bouw van de nieuwe fabriek moet eind dit jaar rond zijn en is goed voor een investering van 100 miljoen euro.

 

De Zweedse groep Lantmännen Unibake heeft 37 industriële bakkerijen in veertien landen en het is daarmee de tweede grootste bakkerijgroep in Europa. In België is het vooral gekend van de merken Pastridor en Schulstad. Naast de bakkerij in Londerzeel heeft het bedrijf ook productielocaties in Brussel en Moeskroen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Delhaize krijgt saladebars van Foodmaker

19/06/2018

In de Delhaize-supermarkt van de Antwerpse Stadsfeestzaal is voortaan een saladbar van Foodmaker te vinden. De gezonde fastfoodketen zal daarnaast ook andere eilanden in Delhaizes krijgen: er liggen al een vijftal projecten vast.

Melkmerk Joyvalle gaat op in Campina

19/06/2018

Zuivelproducent FrieslandCampina wil de focus voortaan op één sterk melkmerk leggen: Joyvalle wordt geïntegreerd onder de Campina-paraplu.