Lantmännen Unibake start volgende maand met bouw nieuwe bakkerij

Lantmännen Unibake start volgende maand met bouw nieuwe bakkerij

Bakkerijgroep Lantmännen Unibake start op 11 mei met de bouw van de nieuwe bakkerij in Londerzeel. Die komt er nadat de vorige bakkerij door een hevige brand op 17 juni 2015 in as werd gelegd.

Investering van 100 miljoen euro

In oktober van vorig jaar liet Lantmannen Unibake al verstaan dat er een nieuwe fabriek zou komen. In een eerste fase zullen er twee nieuwe productielijnen komen, waarna ook nog een uitbreiding moet volgen met een derde productielijn. De nieuwe lijnen zijn wel efficiënter, waardoor er vijftien jobs verloren gaan. De bouw van de nieuwe fabriek moet eind dit jaar rond zijn en is goed voor een investering van 100 miljoen euro.

 

De Zweedse groep Lantmännen Unibake heeft 37 industriële bakkerijen in veertien landen en het is daarmee de tweede grootste bakkerijgroep in Europa. In België is het vooral gekend van de merken Pastridor en Schulstad. Naast de bakkerij in Londerzeel heeft het bedrijf ook productielocaties in Brussel en Moeskroen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Emté blijft wegen op resultaten Sligro Food Group

19/10/2017

Bij de bekendmaking van de resultaten voor het derde kwartaal heeft Sligro Food Group laten verstaan dat het nog steeds op zoek is naar een oplossing voor Emté. Ondertussen blijft de omzet van die bedrijfstak dalen.

Unilever verkoopt minder ijsjes in magere zomer

19/10/2017

De voorbije zomer was er maar weinig sprake van stralend weer en dat heeft ook zijn effect gehad op de ijsverkoop van Unilever. Dat onderdeel van het Brits-Nederlandse bedrijf zag zijn omzet met 6,7% dalen.

Danone wijzigt managementstructuur

19/10/2017

Danone heeft besloten om de managementstructuur aan de top van het bedrijf aan te passen. De functie van voorzitter van de raad van bestuur en die van CEO worden voortaan gecombineerd door huidig CEO Emmanuel Faber.

Lastig derde kwartaal voor Carrefour

18/10/2017

De kwartaalresultaten die Carrefour woensdagavond publiceerde, illustreren de grote uitdagingen waar de nieuwe CEO en zijn team voor staan, vooral dan in West-Europa. Ook in België daalde de vergelijkbare omzet.

Delhaize opent stadsmoestuin

18/10/2017

Voortaan kunnen de klanten van Delhaize Boondael in Elsene groenten kopen die net geplukt zijn op het dak van hun supermarkt. Geen marketingstunt, wel een onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van de retailer.

Sainsbury’s gaat 2.000 banen schrappen

18/10/2017

De Britse supermarktketen Sainsbury’s gaat in het Verenigd Koninkrijk ongeveer 2.000 banen schrappen. Zo wil het tot 500 miljoen pond (560 miljoen euro) besparen, in een poging om de concurrentie met de discounters aan te gaan.

Back to top