Lantmännen Unibake start volgende maand met bouw nieuwe bakkerij

Lantmännen Unibake start volgende maand met bouw nieuwe bakkerij

Bakkerijgroep Lantmännen Unibake start op 11 mei met de bouw van de nieuwe bakkerij in Londerzeel. Die komt er nadat de vorige bakkerij door een hevige brand op 17 juni 2015 in as werd gelegd.

Investering van 100 miljoen euro

In oktober van vorig jaar liet Lantmannen Unibake al verstaan dat er een nieuwe fabriek zou komen. In een eerste fase zullen er twee nieuwe productielijnen komen, waarna ook nog een uitbreiding moet volgen met een derde productielijn. De nieuwe lijnen zijn wel efficiënter, waardoor er vijftien jobs verloren gaan. De bouw van de nieuwe fabriek moet eind dit jaar rond zijn en is goed voor een investering van 100 miljoen euro.

 

De Zweedse groep Lantmännen Unibake heeft 37 industriële bakkerijen in veertien landen en het is daarmee de tweede grootste bakkerijgroep in Europa. In België is het vooral gekend van de merken Pastridor en Schulstad. Naast de bakkerij in Londerzeel heeft het bedrijf ook productielocaties in Brussel en Moeskroen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij

11/12/2017

De Duitse Oetker Gruppe, bij ons vooral bekend van de diepvriespizza’s van Dr. Oekter, heeft de Belgische industriële bakkerij Diversi Foods overgenomen. Dat is een grote leverancier van diepvriesbrood aan Belgische en Nederlandse supermarktketens.

Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Zo wil het Belgisch-Nederlandse fusiebedrijf verder in de kosten snijden.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Vakbonden Carrefour leven in angst voor transformatieplan

08/12/2017

Bij supermarktbedrijf Carrefour hebben ze de komende maanden en jaren heel wat werk voor de boeg om een herstructurering tot een goed einde te brengen. De vakbonden kijken ondertussen met een bang hart naar de toekomst.

Filet Pur: Een lege doos, vol gebakken lucht

08/12/2017

Dat de supermarkt niet meer is dan een vuilnisbak voor mislukkelingen, dat leerden we deze week, onder andere. De Sint bracht wel meer opwindend fmcg-nieuws, zoals blijkt uit dit vakkundig afgekruide nieuwsoverzicht van RetailDetail Food.

Vijf supermarkttrends voor 2018

08/12/2017

De internationale supermarktonderzoeksorganisatie IGD identificeert de vijf trends die de foodretailmarkt zullen bepalen in de komende twaalf maanden.

Back to top