Lichte groei voor AB InBev op krimpende biermarkt

Lichte groei voor AB InBev op krimpende biermarkt

Lichte groei voor AB InBev op krimpende biermarkt

Dankzij een sterk vierde kwartaal wist AB InBev zijn jaaromzet met 5,1% op te krikken tot 56,44 miljard dollar oftewel 46,3 miljard euro. Na een volumedaling met zo’n 2% in 2016 is er nu een lichte groei van 0,2%.

 

613 miljoen hectoliter

In een krimpende markt verkocht de Belgisch-Braziliaanse biergigant vorig jaar 613 miljoen hectoliter. Dat is een stijging met 0,2%, dankzij een sterk vierde kwartaal waarin de verkoop 1,6% steeg. Vooral de drie topmerken van de groep (Stella Artois, Budweiser en Corona) presteerden sterk: hun gecombineerde omzet klom liefst 9,8%. Daarmee is de slechte prestatie van 2016 doorgespoeld.

 

“De structurele wijziging van onze wereldwijde voetafdruk ten gevolge van de combinatie met SABMiller zorgt ervoor dat we ons richten op markten waar we een grotere groei kunnen realiseren”, klinkt het in het persbericht. Daarnaast profiteerde de groep ook van zijn ‘premiumisering’-strategie: daarbij zet het bedrijf in op een verbeterde consumentenervaring en meer keuzemogelijkheden met speciaalbieren.

 

Tegelijk is de voor AB InBev belangrijke Braziliaanse biermarkt eindelijk aan de beterhand: de jaaromzet steeg er 5,6%, in het vierde kwartaal kwam er zelfs 13,3% bij. In de VS daarentegen blijven Budweiser en Bud Light marktaandeel verliezen.

 

1,3 miljard aan synergieën

’s Werelds grootste brouwer zag zijn winst voor belastingen 13,4% klimmen tot 22,08 miljard dollar of 18,1 miljard euro. Die stijging is vooral toe te schrijven aan de synergieën sinds de overname van SABMiller: die zijn niet alleen groter, maar worden ook aan een sneller tempo gerealiseerd.

 

“De combinatie heeft geleid tot een geheel dat meer is dan de som van de delen”, luidt het. De bedrijfsintegratie was goed voor 1,3 miljard dollar aan synergieën en kostenbesparingen vorig jaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Back to top