Lidl in Affligem dubbel zo groot heropend

Lidl in Affligem dubbel zo groot heropend

Discounter Lidl heeft zopas haar vestiging op de Brusselbaan in Affligem heropend na een grondige renovatie. De nieuwe winkel is nu bijna twee keer zo groot.

Ruim 1.000 vierkante meter

Met een totale winkeloppervlakte van 1.014 m² (tegenover ‘slechts’ 599 m² in de oude winkel) is de nieuwe Lidl in Affligem een pak groter dan de oude winkel. De uitbreiding gaat ook gepaard met de aanwerving van vijf extra mensen. In de winkel waren al zo'n 15 mensen aan de slag.

 

“We zijn dan ook bijzonder grondig te werk gegaan”, zegt woordvoerdster Evelyne Raymakers in De Streekkrant. “We wilden graag uitbreiden en zo onze sterktes – zoals een mooi groente- en fruiteiland, een bakkerij en ruim aanbod vers vlees – nog meer etaleren. Daarvoor hadden we extra ruimte nodig. Die vonden we door de twee aanpalende woningen bij de uitbreiding van het filiaal te betrekken.” Zo kon ook de parking worden uitgebreid naar 75 plaatsen.

 

Het gemeentebestuur van Affligem en het provinciebestuur van Vlaams-Brabant hadden zich oorspronkelijk verzet tegen de uitbreiding, maar nadat de retailer een nieuw bouwdossier had ingediend waartegen geen bezwaren kwamen, kon Lidl half februari eindelijk met de afbraak starten.

Tags: