Dubbel zo grote Lidl heropend in Affligem

Lidl in Affligem dubbel zo groot heropend

Lidl in Affligem dubbel zo groot heropend

Discounter Lidl heeft zopas haar vestiging op de Brusselbaan in Affligem heropend na een grondige renovatie. De nieuwe winkel is nu bijna twee keer zo groot.

Ruim 1.000 vierkante meter

Met een totale winkeloppervlakte van 1.014 m² (tegenover ‘slechts’ 599 m² in de oude winkel) is de nieuwe Lidl in Affligem een pak groter dan de oude winkel. De uitbreiding gaat ook gepaard met de aanwerving van vijf extra mensen. In de winkel waren al zo'n 15 mensen aan de slag.

 

“We zijn dan ook bijzonder grondig te werk gegaan”, zegt woordvoerdster Evelyne Raymakers in De Streekkrant. “We wilden graag uitbreiden en zo onze sterktes – zoals een mooi groente- en fruiteiland, een bakkerij en ruim aanbod vers vlees – nog meer etaleren. Daarvoor hadden we extra ruimte nodig. Die vonden we door de twee aanpalende woningen bij de uitbreiding van het filiaal te betrekken.” Zo kon ook de parking worden uitgebreid naar 75 plaatsen.

 

Het gemeentebestuur van Affligem en het provinciebestuur van Vlaams-Brabant hadden zich oorspronkelijk verzet tegen de uitbreiding, maar nadat de retailer een nieuw bouwdossier had ingediend waartegen geen bezwaren kwamen, kon Lidl half februari eindelijk met de afbraak starten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.