Dubbel zo grote Lidl heropend in Affligem

Lidl in Affligem dubbel zo groot heropend

Lidl in Affligem dubbel zo groot heropend

Discounter Lidl heeft zopas haar vestiging op de Brusselbaan in Affligem heropend na een grondige renovatie. De nieuwe winkel is nu bijna twee keer zo groot.

Ruim 1.000 vierkante meter

Met een totale winkeloppervlakte van 1.014 m² (tegenover ‘slechts’ 599 m² in de oude winkel) is de nieuwe Lidl in Affligem een pak groter dan de oude winkel. De uitbreiding gaat ook gepaard met de aanwerving van vijf extra mensen. In de winkel waren al zo'n 15 mensen aan de slag.

 

“We zijn dan ook bijzonder grondig te werk gegaan”, zegt woordvoerdster Evelyne Raymakers in De Streekkrant. “We wilden graag uitbreiden en zo onze sterktes – zoals een mooi groente- en fruiteiland, een bakkerij en ruim aanbod vers vlees – nog meer etaleren. Daarvoor hadden we extra ruimte nodig. Die vonden we door de twee aanpalende woningen bij de uitbreiding van het filiaal te betrekken.” Zo kon ook de parking worden uitgebreid naar 75 plaatsen.

 

Het gemeentebestuur van Affligem en het provinciebestuur van Vlaams-Brabant hadden zich oorspronkelijk verzet tegen de uitbreiding, maar nadat de retailer een nieuw bouwdossier had ingediend waartegen geen bezwaren kwamen, kon Lidl half februari eindelijk met de afbraak starten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.