Lidl bouwt nieuw distributiecentrum in Herentals

Shutterstock.com

In samenwerking met Heylen Warehouses bouwt Lidl een nieuw duurzaam distributiecentrum op de oude Henradsite in Herentals.

 

Groei opvangen

Het is voor de discounter het zesde distributiecentrum in ons land. Het gebouw zal beantwoorden aan de hoogste Breeam norm Outstanding, wat een minimale milieu-impact garandeert. Zo werken alle koelinstallaties op natuurlijke koelmiddelen die geen uitstoot veroorzaken, en worden de logistieke hal en de kantoorruimtes volledig verwarmd dankzij warmterecuperatie. Daarnaast komen er zo’n 15.000 m² zonnepanelen.

 

“Lidl blijft groeien in België. Jaar na jaar openen we nieuwe filialen en werven we nieuwe mensen aan. Dit 6de distributiecentrum is dus noodzakelijk om onze winkels dagelijks te blijven bevoorraden met verse producten”, zegt Boudewijn van den Brand, CEO Lidl België en Luxemburg.

 

In het voorjaar startte de supermarktketen ook al met de bouw van een nieuw logistiek centrum in La Louvière. Dat zal midden volgend jaar de plaats innemen van het huidige distributiemagazijn in Courcelles.