Lidl bouwt nieuw distributiecentrum in La Louvière

Lidl bouwt nieuw distributiecentrum in La Louvière

Supermarktketen Lidl wil in 2022 een nieuw logistiek centrum openen in Garocentre Magna Park, een bedrijvenzone langs de E42 nabij La Louvière. Daarvoor heeft de discounter een terrein van 117.000 m² aangekocht.

 

55 miljoen euro

De discounter wil er een modern distributiecentrum te bouwen met een oppervlakte van 41.805 m² en daarmee inspelen op de verwachte groei op de Belgische markt. Onder voorbehoud van het verkrijgen van de nodige vergunningen zal dit distributiecentrum het huidige logistieke centrum in Courcelles vervangen in het eerste kwartaal van 2022. Lidl hoopt reeds eind dit jaar met de bouw te kunnen starten. Het distributiecentrum zal 55 miljoen euro kosten en een zestigtal winkels beleveren in de provincies Henegouwen en Waals-Brabant en in het Brussels Gewest.

 

"Dit toekomstige project benadrukt de groei van Lidl in België. In de afgelopen jaren hebben we het vertrouwen van consumenten gewonnen door producten van uitstekende kwaliteit aan te bieden tegen zeer concurrentiële prijzen. We willen van winkelen ook een aangename ervaring maken en onze klanten verse producten blijven aanbieden. Het is daarom essentieel dat de kwaliteit van onze eigen logistieke ondersteuning uitstekend is. Dat zijn de doelstellingen van dit ambitieuze project van La Louvière", legt woordvoerder Julien Wathieu uit in een persbericht.