Lidl bouwt nieuw logistiek centrum in La Louvière

Lidl

Lidl is in La Louvière begonnen met de bouw van een nieuw distributiecentrum. Het zal vanaf midden volgend jaar instaan voor de bevoorrading van een zestigtal winkels in Wallonië en Brussel.

 

75 miljoen euro

Het nieuwe logistieke platform, gelegen in industriezone Garocentre Magna Park te La Louvière, zal een totale oppervlakte hebben van 41.805m². Zo is er onder meer een koel- en vriesruimte voorzien van meer dan 15.500 m² en komen er een honderdtal laadkades. Het hele project vertegenwoordigt een investering van 75 miljoen euro. Het distributiecentrum zal ongeveer 60 winkels in de provincies Henegouwen en Waals-Brabant en in het Brussels Gewest  bevoorraden. De opening is gepland voor juni volgend jaar.

 

Dit logistieke platform zal de plaats innemen van het huidige distributiemagazijn in Courcelles. "Dit toekomstproject onderstreept de groei van Lidl in België”, zegt wooordvoerder Julien Wathieu. “Wij willen van het winkelen een aangename ervaring maken en onze klanten verse producten blijven aanbieden. Het is dan ook van essentieel belang dat de kwaliteit van onze eigen logistieke ondersteuning uitmuntend is.”

 

Bij de bouw van het centrum gaat veel aandacht uit naar duurzaamheid. Er worden tal van technologische innovaties geïntegreerd zoals warmterecuperatie, een efficiënt koelsysteem, ledverlichting en oplaadpunten voor fietsen en auto’s.