Lidl breidt het vaste huismerkassortiment uit

Lidl breidt huismerkassortiment uit met babyproducten

Lidl breidt huismerkassortiment uit met babyproducten
Lidl

Lidl mag stilaan het jasje van discounter inruilen voor dat van een complete retailer. De warenhuisketen ontwikkelt nu ook voor zijn babyassortiment producten van de huismerken Lupilu en Cien, die alvast sterk scoren bij de klanten.

 

Van discounter naar 'volwaardig' retailer

Om zijn positie van gezinssupermarkt te versterken, breidt Lidl het babyassortiment in zijn winkels uit met voedings- en verzorgingsproducten voor baby’s en zwangerschapsartikelen van zowel de huismerken Lupilu en Cien als A-merken. Daarmee dikt de supermarktketen zijn portfolio van eigen producten aan, dat behalve fruit en groenten ook al cosmetica en hygiëne- en verzorgingsartikelen omvat. Dat gamma zal vanaf nu ook continu beschikbaar zijn in de winkels: de ‘weekdeals’ voor populaire huismerkproducten krijgen zo een permanenter karakter.

 

Het vertrouwen in de eigen huismerken baseert Lidl onder andere op een recent onderzoek (uitgevoerd door iVox) dat de keten liet uitvoeren voor zijn babyproducten: negen van de tien ouders die de nieuwe producten mochten uittesten, vonden ze even goed tot beter dan de vertrouwde merken. Voor de helft van alle ondervraagden wordt het Lidl-huismerk zelfs het nieuwe voorkeursmerk. Ook budgettair kunnen ouders hun voordeel doen met de babyproducten van Lidl: de luiers, groeimelk, voeding en verzorgingsproducten van Lupilu en Cien leveren een besparing op van zo’n 44% per week.

 

Met de uitbreiding van zijn eigen assortiment en de keuze voor permanente beschikbaarheid van de nieuwe huismerkproducten in de winkels lijkt Lidl zich steeds meer te willen profileren als retailer, al blijft budgetvriendelijkheid een belangrijke factor in de ontwikkeling van het eigen gamma.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Filet Pur: De duurste supermarkt van West-Europa

25/05/2018

Waarom Carrefour het nieuws beheerste, Colruyt failliet gaat, multinationals moeten leren rekenen en de voedingsindustrie 3.0 voor de deur staat? Dat verneemt u in het slechts min of meer GDPR-conforme weekoverzicht van RetailDetail Food!

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.