Lidl investeert 45 miljoen euro in Brusselse regio | RetailDetail

Lidl investeert 45 miljoen euro in Brusselse regio

Lidl investeert 45 miljoen euro in Brusselse regio

Discounter Lidl gaat 45 miljoen euro investeren in de Brusselse regio en zo meer dan 110 nieuwe banen creëren. Dankzij de investeringen zullen er in 2017 vier nieuwe winkels openen in de regio, terwijl twee andere filialen worden gerenoveerd.

Focus op verse producten

De vier nieuwe winkels die de komende jaren hun deuren moeten openen in de Brusselse regio zullen te vinden zijn Anderlecht, Molenbeek, Machelen en Evere. De supermarkten in Vilvoorde en Sint-Agatha-Berchem zullen dan weer een grondige facelift krijgen, waarbij de winkeloppervlakte wordt vergroot. De oppervlaktes van de nieuwe winkels zullen variëren van 925 tot 1505 m²: die laatste (in Molenbeek) wordt meteen de grootste vestiging in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 

 

Ook de winkelbeleving wordt verbeterd: “De verse producten en bakkerijproducten krijgen de hoofdrol in deze nieuwe winkels. Ook de visafdeling en de los verkrijgbare verse noten zullen in de spotlights staan. Dit alles moet ervoor zorgen dat de klant een nog leukere winkelervaring beleeft”, stelt Lidl in een persbericht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.