Lidl klopt Aldi in omzetstrijd discounters | RetailDetail

Lidl klopt Aldi in omzetstrijd discounters

Lidl klopt Aldi in omzetstrijd discounters

De Duitse supermarktketen Lidl zal in het huidige boekjaar, dat in februari wordt afgesloten, een omzet halen van ongeveer 70 miljard euro. Daarmee doet het beter dan de gecombineerde omzet van Aldi Süd en Aldi Nord.

Uitbouw online verkoop

De omzet van discountketen Aldi wordt wel niet officieel vrijgegeven, maar die wordt momenteel geschat op een bedrag van ongeveer 65 miljard euro, waarmee het dus minder goed doet dan Lidl. De komende jaren zou dat gat bovendien nog groter kunnen worden.

 

Lidl heeft immers plannen om in 2018 zijn eerste winkels te openen in Servië en de Verenigde Staten, twee markten waar Aldi al langer actief is, en het blijft ook verder investeren in de uitbouw van de webshop. Die lanceerde dit jaar ook in België en in Duitsland zijn er al pilootprojecten met de online verkoop van verse voeding. Lidl denkt, net als Aldi trouwens, ook aan de een Chinese versie van zijn webshop.

 

Lidl maakt deel uit van de Schwarz groep, waartoe ook hypermarktketen Kaufland behoort. Samen halen die een omzet van ongeveer 90 miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw commercieel plan moet Makro reanimeren

18/06/2018

Met een professioneel assortiment en grote verpakkingen wil Makro meer consumenten vaker tot kopen verleiden. De retailer gaat ook lokale klanten beter bedienen. Maar de klok tikt: al eind 2019 moet de ommekeer zichtbaar zijn.  

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

18/06/2018

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

Online supermarkt Wink.be stopt ermee

18/06/2018

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.