Lidl moet scheerapparaat uit winkel halen na klacht Philips

Lidl moet scheerapparaat uit winkel halen na klacht Philips

Lidl moet scheerapparaat uit winkel halen na klacht Philips
http://www.shutterstock.com/pic-146457164/stock-photo-karkkila-finland-july-13-13-sign-lidl-in-karkkila-finland-on-july-13-lidl-stiftung-and-co-kg-is-a-german-global-discount-supermarket-chain-that-operates-over-10000-stores-across-e.html?src=L9aI1yzjzk7Asz6MKse4Qg-1-1

De Duitse keten Lidl moet zijn Silvercrest-scheerapparaten uit de Nederlandse winkels halen, na een klacht van Philips. Dat vond dat de apparaten te veel leken op de eigen SensoTouch 3D en heeft nu gelijk gekregen van de rechtbank in Den Haag.

Dwangsom van 5.000 euro

Philips vond dat het apparaat van Lidl op vrijwel alle vlakken op hun toestel leek en dat het daarom dus een inbreuk maakte op het auteursrecht. Het heeft nu gelijk gekregen en Lidl krijgt vier dagen de tijd om de verkoop van het scheerapparaat te staken.

 

Doet Lidl dat niet, dan zal het per dag een dwangsom van 5.000 euro moeten neertellen. Dat is minder dan wat Philips geëist had: het Nederlandse technologiebedrijf wilde een dwangsom van 25.000 euro per dag. Lidl moet ook opdraaien voor de rechtskosten, die oplopen tot 16.000 euro.

 

Het scheerapparaat van Lidl stond in de juni-folder van Lidl en moest 29,99 euro kosten. Dat is een stuk minder dan de SensoTouch 3D, dat een aanbevolen verkoopprijs heeft van 209,99 euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.