Lidl neemt vliegende start in Servië

De Duitse versdiscounter Lidl heeft zopas Servië aan zijn landenlijst toegevoegd. De groep opende vandaag in het Balkanland in één klap zestien winkels, waarvan vijf in de hoofdstad Belgrado.

 

Nog zeven erbij dit jaar

Van een opgemerkte entree gesproken: Lidl heeft vandaag in één beweging zestien vestigingen geopend in Servië. Daar zal het niet bij blijven: nog voor het einde van het jaar openen er nog eens zeven extra winkels de deuren. Hoeveel winkels Lidl uiteindelijk ambieert, is niet bekend.

 

De keuze voor Servië is niet toevallig: de lokale economie groeit er dit jaar met 4% als gevolg van de stijgende privéconsumptie, meer investeringen en een aantrekkende export. Lidl, onderdeel van de Duitse Schwarz Gruppe, investeerde zo’n 205 miljoen euro in Servië, zo zei president Aleksandar Vučić, die persoonlijk de opening van een van de vestigingen in Belgrado bijwoonde.

 

De president benadrukte het belang van Duitsland als handelspartner en investeerder. Het Balkanland importeerde vorig jaar voor meer dan 2 miljard euro aan goederen uit Duitsland, terwijl Duitse bedrijven sinds 2000 al een gelijkaardig bedrag hadden geïnvesteerd in Servië.