Lidl opent deze zomer eerste 20 Amerikaanse filialen

Lidl opent deze zomer eerste 20 Amerikaanse filialen

Lidl opent deze zomer eerste 20 Amerikaanse filialen

Er komt schot in de expansie van de Duitse warenhuisketen Lidl in de Verenigde Staten. Nog deze zomer openen de eerste twintig Amerikaanse filialen hun deuren, een jaar vóór de oorspronkelijk geplande datum.

Virginia, North- en South-Carolina

De eerste Lidl-supermarkten zullen van start gaan in de staten Virginia, North Carolina en South Carolina. Op een jaar tijd wil de discounter een honderdtal winkels open hebben aan de hele Oostkust, goed voor zo'n 4.000 nieuwe jobs.

 

De veroveringstocht zal veel sneller gaan dan oorspronkelijk gepland: Lidl maakte in juni 2015 bekend dat er plannen waren om vanuit een hoofdkantoor in Arlington (Virginia) de Amerikaanse markt te betreden. Oorspronkelijk klonk het dat de eerste winkels pas in 2018 hun deuren zouden openen.

 

Het ook al Duitse Aldi, Lidl's grootste concurrent, is al sinds 1976 in de Verenigde Staten actief. Ook die keten wil in Amerika groeien: Aldi kondigde recentelijk aan 1,6 miljard dollar extra te pompen in zijn Amerikaanse activiteiten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.