Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten
Foto: Lidl

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

 

Eenvoudige en gezonde maaltijden de klok rond

Van 23 mei tot 23 juni opent Lidl op het Woodrow Wilsonplein in Gent het tijdelijke studentenrestaurant ‘Straffe Kost’. Studenten (en niet-studenten) kunnen er de klok rond en elke dag van de week eenvoudige en gezonde maaltijden krijgen. Het pop-uprestaurant heeft 40 zitplaatsen en wordt voor Lidl gerund door een evenementenbureau. 


Het restaurant komt er als eenmalige actie naar aanleiding van een studie die Lidl liet voeren naar het eetgedrag van studenten in de examenperiode. Vier op de tien studenten vindt het volgens die enquête moeilijk om gezond te eten tijdens de blok, omdat ze geen tijd of geen energie hebben om ermee bezig te zijn.


Meer dan de helft van de studenten zegt moeilijkheden te hebben om snelle en gezonde maaltijd te vinden tijdens de blokperiode, terwijl de helft wel graag gezonder wil eten. Ze geloven dat ze productiever zijn als ze gezonder eten (ruim zes op de tien respondenten) en iets minder dan de helft denkt zelfs dat het de slaagkansen bij de examens zou verhogen.


Plannen om het pop-upinitiatief verder uit te breiden, zijn er volgens Lidl-woordvoerster Isabelle Colbrandt weliswaar niet.