Lidl start webshop in China | RetailDetail

Lidl start webshop in China

Lidl start webshop in China
Shutterstock

De Duitse supermarktketen Lidl heeft in China een eigen webshop opgericht. Net als vele andere Westerse bedrijven kiest het daarbij voor Tmall Global, het online platform van het Chinese Alibaba.

Ingevoerd vanuit Duitsland

De webshop gaat deze week van start en biedt een aantal eigen merken van Lidl. Producten uit Europese landen zijn al een tijdje bijzonder populair in China en Lidl wil daar nu op inspelen met merken als Combino, Bellarom en Sondey. Voorlopig gaat het over een beperkt assortiment van ontbijtproducten en droge voeding, dat waarschijnlijk wordt uitgebreid als de webshop een succes is.

 

Lidl laat de producten rechtstreeks uit Duitsland komen via een dochterbedrijf in Hongkong. Daarbij gaat het dus anders te werk dan Aldi, dat ook een winkel heeft op Tmall Global, maar zijn producten invoert vanuit Australië.

 

Lidl vervoegt zo een steeds langer wordende lijst van Westerse bedrijven die hun producten via Tmall aan de man proberen te brengen in China. Het is Alibaba zelf dat steeds meer Westerse bedrijven probeert te overtuigen om aanwezig te zijn op het platform, maar er is ook een vraag vanuit de Chinese consument, die steeds minder vertrouwen heeft in de lokale producten en daarom op zoek is naar alternatieven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen ze boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.