Lidl stelt auto’s ter beschikking van shoppers

Lidl stelt auto’s ter beschikking van shoppers
Foto: obs/LIDL/Mazda

“Je eigen wagen voor inkopen”, zo stelt Lidl zijn nieuwe autodeeldienst voor. In samenwerking met Mazda kan je in Duitsland weldra autodelen vanop de parking van Lidl-supermarkten. 

 

Autodelen op de parking van Lidl

Op de parkings van vijftig Lidl-vestigingen in de Duitse provincie Noordrijn-Westfalen zijn vanaf september drie deelauto’s van Mazda Carsharing te vinden. Op elke parking zullen verschillende automodellen van Mazda worden voorzien, aangepast voor elk gebruik of gelegenheid. Ze kunnen via de app van Mazda Carsharing of autodeeldienst Finkster worden gereserveerd en moeten op de parking worden opgehaald en terug afgezet. Het gaat om een eerste test, die bij succes mogelijk verder wordt uitgerold.

 

Steeds vaker zetten retailers hun parkings in voor nog andere diensten en functies, ook na sluitingstijd. Ook wil Lidl zo zijn steentje bijdragen aan het mobiliteitsvraagstuk. “De steden van de toekomst vereisen flexibele en duurzame mobiliteitsconcepten. Om de huidige ontwikkelingen mee vorm te geven en te voorzien in de behoefte aan innovatieve oplossingen, breidt Lidl zijn samenwerking op het gebied van mobiliteit uit”, klinkt het in een persbericht.