Lidl vestigt distributiecentrum e-commerce in Roosendaal | RetailDetail

Lidl vestigt distributiecentrum e-commerce in Roosendaal

Lidl vestigt distributiecentrum e-commerce in Roosendaal

De Duitse supermarktketen Lidl gaat zijn nieuwe distributiecentrum voor e-commerce in Europa in Roosendaal vestigen. België grijpt daarmee (weer) naast een gegeerde logistieke opportuniteit.

Europese e-commerce activititeiten

Het distributiecentrum komt op een stuk grond van zes hectare en moet in 2018 de deuren openen. Volgens een schepen van Roosendaal zou het werk bieden aan 1.200 mensen, maar andere bronnen betwisten dat: vergelijkbare distributiecentra in Roosendaal doen het immers met een flink stuk minder werknemers.

 

De komst van het distributiecentrum, dat zich volgens Lidl focust op de “de toekomstige logistieke dienstverlening van e-commerceactiviteiten in Europa”, toont aan dat het Duitse bedrijf zijn online plannen voor de toekomst bijzonder serieus neemt. Lidl begon nog maar sinds vorig jaar met een eigen webshop, maar ziet het de toekomst op dat vlak duidelijk rooskleurig in.

 

Voor Nederland en Roosendaal is de komst van het distributiecentrum opnieuw een opsteker. Het bedrijventerrein van 375 hectare is zo al voor ongeveer 85% ingevuld. Voor België is het minder goed nieuws, want dat ziet opnieuw hoe een grote speler net over de grens zijn distributiecentrum neerpoot, voor activiteiten die ook in België gevoerd worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.