Lidl zet kerstbomen om in maaltijden

Foto: Shutterstock

Lidl koppelt dit jaar de verkoop van kerstbomen aan een actie voor het goede doel: voor elke Nordmann-kerstboom die de discounter verkoopt, schenkt de supermarktketen een maaltijd aan de Belgische Voedselbanken.

 

Vervroegde kerstactie

Door de coronapandemie zijn de Belgen dit jaar extra vroeg aan het kerstversieren geslagen. Lidl wacht dan ook niet op Sinterklaas om al kerstbomen in te voeren: vanaf vandaag zijn er “echte” Nordmann-bomen te koop. De supermarktketen voorziet een voorraad van 15.500 kerstbomen, wat de helft meer is dan vorig jaar. Het grootste deel van de kerstbomen komt uit de Belgische Ardennen, maar gezien de grote vraag wordt ook een deel uit Nederland ingevoerd, laat de keten weten.


Lidl koppelt daar dit keer ook een actie voor het goede doel aan: voor elke verkochte kerstboom schenkt de discounter een bereide maaltijd (van het eigen Chef Select) aan de Belgische Voedselbanken. De voedselbanken vrezen tekorten voor het najaar, omdat er door de coronacrisis veel meer behoeftigen zijn. In september schonk de foodretailer al eens 120.000 euro, wat naar eigen zeggen drie keer meer is dan het bedrag van 2019. De 15.500 maaltijden worden begin januari gedoneerd.