Logistiek personeel Jumbo staakt

Logistiek personeel Jumbo staakt

Ook na de eenzijdige loonsverhoging die de directie van Jumbo doorvoerde, zijn de problemen bij de cao-onderhandelingen rond het logistiek personeel nog niet opgelost. Vandaag werd er in de vijf distributiecentra zelfs gestaakt.

Lege winkelrekken

Door de staking worden er bij de distributiecentra geen vrachtwagens meer geladen of gelost, wat inhoudt dat de winkels ook niet langer worden bevoorraad. Als die staking een tijdje aanhoudt, dan zal dat ook snel merkbaar zijn voor de klant in de winkel, aangezien die lege winkelrekken zal aantreffen.

 

De vakbonden eisen nog steeds dat er een loonsverhoging van 2,5% komt en dat er meer tijdelijke krachten vast in dienst worden genomen, om zo de werkdruk te verlagen. Zij stellen dat ook dat Jumbo de staking volledig aan zichzelf te danken heeft, nadat het eenzijdig een loonsverhoging van 'slechts' 1,5% doorvoerde.

 

Om hun eis nog kracht bij te zetten is vanmorgen een delegatie afgezakt naar het hoofdkantoor in Veghel, waar ze een brief hebben afgegeven met de eisen voor de nieuwe cao. Het is nog maar de vraag of de directie van Jumbo zal ingaan op die eisen, want die verklaarde eerder al dat ze vindt dat de vakbonden een eerdere afspraak schenden en dat ze wil afwachten wat de andere supermarktketens voorstellen in hun cao.

Tags: