Logistiek personeel Jumbo staakt | RetailDetail

Logistiek personeel Jumbo staakt

Logistiek personeel Jumbo staakt
Shutterstock

Ook na de eenzijdige loonsverhoging die de directie van Jumbo doorvoerde, zijn de problemen bij de cao-onderhandelingen rond het logistiek personeel nog niet opgelost. Vandaag werd er in de vijf distributiecentra zelfs gestaakt.

Lege winkelrekken

Door de staking worden er bij de distributiecentra geen vrachtwagens meer geladen of gelost, wat inhoudt dat de winkels ook niet langer worden bevoorraad. Als die staking een tijdje aanhoudt, dan zal dat ook snel merkbaar zijn voor de klant in de winkel, aangezien die lege winkelrekken zal aantreffen.

 

De vakbonden eisen nog steeds dat er een loonsverhoging van 2,5% komt en dat er meer tijdelijke krachten vast in dienst worden genomen, om zo de werkdruk te verlagen. Zij stellen dat ook dat Jumbo de staking volledig aan zichzelf te danken heeft, nadat het eenzijdig een loonsverhoging van 'slechts' 1,5% doorvoerde.

 

Om hun eis nog kracht bij te zetten is vanmorgen een delegatie afgezakt naar het hoofdkantoor in Veghel, waar ze een brief hebben afgegeven met de eisen voor de nieuwe cao. Het is nog maar de vraag of de directie van Jumbo zal ingaan op die eisen, want die verklaarde eerder al dat ze vindt dat de vakbonden een eerdere afspraak schenden en dat ze wil afwachten wat de andere supermarktketens voorstellen in hun cao.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".