Logistiek personeel Jumbo staakt | RetailDetail

Logistiek personeel Jumbo staakt

Logistiek personeel Jumbo staakt
Shutterstock

Ook na de eenzijdige loonsverhoging die de directie van Jumbo doorvoerde, zijn de problemen bij de cao-onderhandelingen rond het logistiek personeel nog niet opgelost. Vandaag werd er in de vijf distributiecentra zelfs gestaakt.

Lege winkelrekken

Door de staking worden er bij de distributiecentra geen vrachtwagens meer geladen of gelost, wat inhoudt dat de winkels ook niet langer worden bevoorraad. Als die staking een tijdje aanhoudt, dan zal dat ook snel merkbaar zijn voor de klant in de winkel, aangezien die lege winkelrekken zal aantreffen.

 

De vakbonden eisen nog steeds dat er een loonsverhoging van 2,5% komt en dat er meer tijdelijke krachten vast in dienst worden genomen, om zo de werkdruk te verlagen. Zij stellen dat ook dat Jumbo de staking volledig aan zichzelf te danken heeft, nadat het eenzijdig een loonsverhoging van 'slechts' 1,5% doorvoerde.

 

Om hun eis nog kracht bij te zetten is vanmorgen een delegatie afgezakt naar het hoofdkantoor in Veghel, waar ze een brief hebben afgegeven met de eisen voor de nieuwe cao. Het is nog maar de vraag of de directie van Jumbo zal ingaan op die eisen, want die verklaarde eerder al dat ze vindt dat de vakbonden een eerdere afspraak schenden en dat ze wil afwachten wat de andere supermarktketens voorstellen in hun cao.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Coca-Cola groeit dankzij Light en Zero

25/04/2018

In zijn eerste kwartaal noteerde Coca-Cola een omzetdaling met 16%, maar dat is voor de frisdrankenproducent nog steeds beter dan verwacht. Op eigen kracht verhoogt Coca-Cola de omzet met 5%, onder meer door de herlancering van zijn suikervrije drankjes.

Carrefour België rondt kaap van 300 Express-winkels

24/04/2018

Morgenavond opent Carrefour zijn 300ste Express-winkel in België, nummer 92 alweer in de Brusselse regio. Dat is een belangrijke mijlpaal voor de winkelketen, die in de nieuwe Express ook zijn herwerkt winkelconcept voor doorgaande klanten lanceert.

Albert Heijn test ‘rustig-aan-kassa’

24/04/2018

Albert Heijn heeft een proefproject opgestart met een ‘rustig-aan-kassa’. De supermarktketen geeft daarmee gehoor aan de verzuchtingen van klanten die net niét snel willen winkelen en graag tijd maken voor een praatje aan de kassa.

Mayonaisemerk Hellmann’s opent eigen deli in Antwerpen

23/04/2018

Op de Antwerpse Grote Markt heeft Unilever voor haar sauzenmerk Hellmann’s een deli in New Yorkse stijl geopend. De broodjes- en burgerbar “Richard’s by Hellmann’s” is wel slechts een pop-up, die zes weken open blijft.

Nestlé is de vier vingers van KitKat kwijt

23/04/2018

De vier ‘vingers’ van de chocoladereep KitKat zijn niet typisch genoeg om Nestlé het alleenrecht ervoor toe te kennen. Het Europees Gerechtshof beslecht zo een lange juridische strijd tussen KitKat en Leo.

Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België

23/04/2018

Vorige week nog maakte Picnic bekend zijn service uit te breiden naar twee nieuwe Noord-Brabantse steden; vandaag kondigt de online supermarkt de bouw van een distributiecentrum in Eindhoven aan. Het magazijn moet in mei al operationeel zijn.