Lotus Bakeries gaat zelf fruitsnacks produceren in Zuid-Afrika

Lotus Bakeries gaat zelf fruitsnacks produceren in Zuid-Afrika

Lotus Bakeries gaat vanaf volgend jaar de fruitsnacks van het merk Bear in eigen beheer produceren. De Oost-Vlaamse koekjesbakker sloot daartoe een deal met het Zuid-Afrikaanse Grassroots, dat in de loop van 2019 een fonkelnieuwe fabriek zal opleveren.

 

In de vallei waar het fruit groeit

De fruittussendoortjes van Bear, sinds 2015 eigendom van Lotus Bakeries, worden nu geproduceerd door co-manufacturer Grassroots. Die runt een fabriek vlak bij de Zuid-Afrikaanse Ceresvallei, waar het fruit groeit en geplukt wordt. Lotus Bakeries heeft nu een deal bereikt voor de overname van de productieactiviteiten van Bear. 

 

De overeenkomst voorziet dat Grassroots in de loop van 2019 een gloednieuwe productiefaciliteit zal bouwen en ook alle medewerkers zal voorzien voor de productie van het Bear-assortiment. Financiële details over de deal werden niet bekendgemaakt. De onderhandelingen zijn gevoerd met de meerderheidsaandeelhouder van Grassroots, het investeringsfonds Acorn, gespecialiseerd in de food- en landbouwsector in Sub-Sahara Afrika.

 

“Met deze overname zullen we volledige verticale integratie realiseren, die zal bijdragen tot de verdere duurzame groei van onze Bear-producten”, zegt Isabelle Maes, CEO van Lotus-dochter Natural Foods. Jan Boone, CEO van de groep, voegt daaraan toe: “We willen onze positie als voorloper binnen de categorie van de natuurlijke tussendoortjes in het Verenigd Koninkrijk behouden en deze krachtige positie gebruiken om het pad te effenen naar internationale groei. Op de lange termijn is in-house productie daarbij onontbeerlijk.”