Lotus Bakeries groeit ondanks zwakker Brits pond

Lotus Bakeries groeit ondanks zwakker Brits pond
Shutterstock

Ondanks de zwakke positie van het Britse pond wist koekjesmaker Lotus Bakeries in de eerste helft van het jaar zijn omzet met een procent te laten stijgen. Met een recordgroei in 2016 had Lotus nochtans een zware vergelijkingsbasis.

Speculoos en gezonde tussendoortjes

De omzet van Lotus steeg in de eerste zes maanden van 2017 van 256,4 miljoen euro naar 258,9 miljoen euro. Op vergelijkbare basis, en dus voor wisselkoerseffecten, was er zelfs sprake van een groei van 3%. Dat zal CEO Jan Boone tevreden stellen, want hij liet begin dit jaar al verstaan dat 2017 mogelijk een jaar van consolidatie werd na het recordjaar 2016.

 

De groei in 2017 had het vooral te danken aan een sterke verkoop van de natuurlijke tussendoortjes, maar ook de wafels van Lotus blijven verder groeien. “Gezond en minder gezond lopen tegenwoordig door elkaar. De mensen eten de ene dag een Luikse wafel met chocolade en de volgende dag willen ze iets gezonds en nemen ze een notenreep. Zo gaat dat nu. Het bewijs daarvan zit in onze cijfers: de gezonde fruitsnacks zijn onze grootste groeiers”, aldus CEO Jan Boone.

 

Voorbeeld Nutella

“In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk willen we Lotus Biscoff, of speculoos dus, nog versterken. We gaan investeren in tv-reclame om er een merkverhaal op te bouwen. Ik ben ervan overtuigd dat we onze grote producten nog groter kunnen maken in de landen waar we al aanwezig zijn”, zegt Boone. Daarbij wil Lotus het voorbeeld nemen aan Nutella of de Oreo-koekjes van Mondelez, die wereldwijd bekend zijn.

 

Niet enkel de omzet, maar ook de nettowinst maakte een mooie sprong voorwaarts: die groeide met 3,3% naar 31,9 miljoen euro. Lotus verwacht dat prijsverhogingen die het doorvoerde om het zwakke pond te counteren pas in de tweede helft van het jaar hun effect zullen tonen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top