Lotus heeft er een goed jaar opzitten

Lotus heeft er een goed jaar opzitten

Koekjesproducent Lotus Bakeries heeft een goed 2015 achter de rug. Vooral de stijgende verkoop buiten Europa zorgde ervoor dat de winst en de omzet van het Belgische bedrijf er flink op vooruit gingen.

 

Nieuwe fabriek in Verenigde Staten

De omzet van Lotus Bakeries ging er met 18,3 procent op vooruit naar 411,6 miljoen euro. “Voornamelijk de internationale groei van Lotus speculoos (Lotus Biscoff) en speculoospasta, de groei van Lotus Dinosaurus en Lotus wafels waren belangrijk”, stelt Lotus in een persbericht.

 

Zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de Verenigde Staten werd de distributie van Lotus speculoos verder uitgebreid en ook de speculoospasta kende sterke groei in verschillende landen. Lotus Dinosaurus groeide in Frankrijk en België dan weer dankzij de intrede van de gevulde koeken van het merk, maar ook in Nederland, Tsjechië en Israël wordt er werk gemaakt van de expansie van Lotus Dinosaurus.

 

Dankzij die sterke omzetgroei ging de nettowinst er met 23,5 procent op vooruit tot 45,4 miljoen euro. Lotus weet zo over heel de lijn beter te scoren dan de verwachtingen. De schulden zijn wel gestegen van 20,2 miljoen euro naar 163,9 miljoen euro. Dat is te wijten aan investeringen in extra productielijnen, maar ook de overnames van Natural Balance Foods en Urban Fresh Foods droegen bij tot de gestegen schuld.

 

Ook in de toekomst zal Lotus verder blijven investeren, met onder andere een nieuwe speculoosfabriek in de Verenigde Staten, die in 2019 operationeel moet zijn. Het zal zo de eerste productielocatie van het bedrijf buiten Europa worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top