Lotus opent nieuwe fabriek in Zuid-Afrika

Lotus opent nieuwe Bear-fabriek in Zuid-Afrika
Lotus Bakeries

Lotus Bakeries heeft in het Zuid-Afrikaanse Wolseley zijn nieuwe productiefaciliteit plechtig geopend. Die was nodig na de overname van fruitsnackmerk Bear in 2015.

 

Verticale integratie

De nieuwe fabriek is de laatste stap in de volledige acquisitie van Bear, waarvan de productie tot nu toe uitbesteed aan Grassroots. Vorig jaar sloten beide bedrijven een overeenkomst voor de overname van de productieactiviteiten, waarin Grassroots beloofde een moderne, volledig uitgeruste fabriek te bouwen voor de productie van de Bear-fruitsnacks. Veertien maanden later is die productiefaciliteit operationeel en is de deal helemaal rond.

 

De fabriek ligt in het dorpje Wolseley in de Westkaap van Zuid-Afrika, vlakbij de Ceresvallei waar alle fruit voor de snacks geoogst wordt. Bovendien zijn er in de streek voldoende geschikte arbeidskrachten te vinden. De fabriek zal draaien met zo'n driehonderd werknemers. Het zonnige klimaat maakt het ook mogelijk om het grootste deel van de benodigde energie uit zonnepanelen te halen.

 

Bear produceert 'gezonde tussendoortjes' op basis van versgeplukt en seizoensgebonden fruit, die op lage temperatuur gebakken worden. De producten bevatten geen toegevoegde suikers, concentraten, stabilisatoren of bewaarmiddelen. "Lotus Bakeries voelt zich bevoorrecht en vereerd om in Zuid-Afrika verwelkomd te worden op zo'n warme en oprechte manier. We zijn ervan overtuigd dat de gedrevenheid en de positieve ingesteldheid van alle betrokkenen deze fabriek tot een groot succes gaan maken", aldus CEO Jan Boone in een persbericht.