Louis Delhaize op weg naar Breendonk

Louis Delhaize op weg naar Breendonk

In Breendonk, een deelgemeente van Puurs, is het project ‘Botanic’ voorgesteld. Op een steenworp van de A12 zullen 110 appartementen en een buurtwinkel verrijzen, die door Louis Delhaize zal worden uitgebaat.

Nu nog braakliggend terrein

"Het was al langer onze bedoeling om dit braakliggend terrein te gaan herwaarderen", zei burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) tijdens een druk bijgewoonde infoavond. "Tegelijk was er vraag naar de realisatie van een buurtwinkel en willen we alle vormen van wonen hier samenbrengen met assistentiewoningen en flats voor andersvaliden en residentiële woningen en appartementen in een parkomgeving."

 

Voor het hele project op de voormalige kmo-site Boeykens is intussen al een bouwvergunning afgeleverd. De werkzaamheden starten nog deze zomer, na het bouwverlof, en moet over 2,5 jaar volledig klaar zijn.

 

De buurtsupermarkt van Louis Delhaize wordt als eerste afgewerkt. “We hopen deze begin 2019 te kunnen openen”, zegt Jelle Strijbos van projectontwikkelaar DCA & Brody in Het Laatste Nieuws. “We merken dat de inwoners van Breendonk écht zitten te wachten op deze buurtwinkel.”