Lunch Garden zet robots in voor gezonde voeding

Lunch Garden zet robots in
Lunch Garden

Lunch Garden schakelt drie 'Lunch Buddies'-robots in om kinderen op ludieke wijze aan te moedigen om alle op groenten te eten. Een van de robots zal te zien zijn in het nieuwe Lunch Garden-restaurant Lambertini, in het Imeldaziekenhuis in Bonheiden.

 

Gezonde voeding

Met de robots wil Lunch Garden de jonge gezinnen een duwtje in de rug geven om gezonder te eten. De robots kunnen met behulp van artificiële intelligentie immers detecteren of de kinderen al hun groenten hebben opgegeten. Als dat het geval is, krijgen ze een klein geschenkje.

 

De robots kregen de namen Bob Alles-Op, Elly Eetgraag en Pol Buikje-Vol. 'De Lunch Buddies zijn vriendelijk, speels, geduldig en aaibaar. De unieke software geeft op een speelse manier een levensles mee aan kinderen en jonge gezinnen. Wij zijn dan ook verheugd over dit experiment", jubelt CEO Annick Van Overstraeten.

 

Vanaf 20 december zijn de robots te bewonderen in drie restaurants van de keten: in Wilrijk, Bierges en in Lambertini in het Imeldaziekenhuis te Bonheiden. Sinds kort wordt dat ziekenhuisresturant immers uitgebaat door Lunch Garden. De samenwerking past in de vernieuwings- en diversificatiestrategie van de restaurantketen. "Onze samenwerking met het Imeldaziekenhuis bevestigt onze filosofie: mensen op mooie en diverse locaties inspireren bij een lekkere, gezonde Belgische hap aan een democratische prijs", besluit Van Overstraeten.