Luxechocolatier Marcolini staat te koop

Luxechocolatier Marcolini staat te koop
Shutterstock.com

Pierre Marcolini heeft de zakenbank Rothschild onder de arm genomen om de verkoop van het gelijknamige luxechocolademerk in goede banen te leiden. Mogelijk wordt het bedrijf geheel of gedeeltelijk verkocht.

 

Luxe

Marcolini positioneert zich in het absolute luxesegment en ontwikkelde onder meer pralines voor Yves Saint Laurent en Victoria Beckham. Het chocolademerk is aanwezig in steden als Dubai, Londen, Parijs en Tokio en heeft wereldwijd een veertigtal vestigingen.

 

Meerdere partijen zouden interesse hebben getoond in het merk, meldt De Tijd. Bij een eventuele verkoop zou investeringsfonds Neo Investment Partners, dat 47% van de aandelen bezit, zeker uitstappen, zegt de zakenkrant. De rest van de aandelen zit verspreid bij Pierre Marcolini, ex-CEO Olivier Coune, Laurent Levaux (Aviapartner) en François Schwennicke (Delvaux). Mogelijk krijgt ook een deel van die aandelen een nieuwe eigenaar.

 

Neo investeerde in 2013 vijftien miljoen euro in het chocoladebedrijf om de internationale expansie mogelijk te maken. Het Britse investeringsfonds ondersteunde eerder met succes de internationale ontwikkeling van de Franse macaronproducent Ladurée, wat voor Pierre Marcolini destijds reden was om met Neo in zee te gaan.