Maaltijdabonnement Fresheo van start in Vlaanderen

Fresheo

Fresheo, de Naamse start-up die gezonde kant-en-klare maaltijden aan huis bezorgt, zet de stap naar Vlaanderen. Ook in Frankrijk worden de activiteiten uitgebreid.  

 

Ideale timing

Fresheo werd opgericht in 20018 door student hotelmanagement Marvin Ndiaye. Drie jaar later is het bedrijf al goed voor een omzet van 3 miljoen euro. De maaltijdenproducent levert gemiddeld 5.000 verse maaltijden per week aan 800 tot 1.000 huishoudens in het Franstalige landsgedeelte en wil nu ook Vlaanderen veroveren.
 

Volgens de oprichter is de timing ideaal, nu mensen vaker vanop kantoor zullen werken en de kinderen terug naar school gaan: er is minder tijd om boodschappen te doen en te koken. “We beseffen maar al te goed dat het niet eenvoudig is om de draad terug op te pikken na een vakantieperiode in combinatie met de terugkeer naar kantoor. Met de lancering van Fresheo in Vlaanderen bieden we vanaf nu ook gezonde én snelle maaltijden aan onze Vlaamse klanten.”
 

Daar blijft het overigens niet bij: “In de nabije toekomst zijn we ook van plan onze activiteit in Frankrijk, waar wij reeds aanwezig zijn, uit te breiden”, aldus Marvin Ndiaye.

 

Abonnementsformule

Het concept richt zich tot mensen die gezond willen eten, maar die geen tijd of zin hebben om zelf te koken of boodschappen te doen. Klanten kunnen kiezen uit gerechten tussen 450 en 750 calorieën per maaltijd. Ze zijn klaar in drie minuten. Door aangepaste porties te voorzien beperkt Fresheo voedselverspilling. Bovendien werkt de producent met seizoensproducten. De maaltijden komen in een 100% recycleerbare en ecologisch verantwoorde verpakking.
 

Fresheo werkt volgens een abonnementsformule. Klanten bestellen een doos van minstens vier maaltijden per week. De prijs per maaltijd daalt bij grotere bestellingen: je betaalt 11,04 euro per schotel als je er vier bestelt, maar bij 10 porties of meer zakt de prijs naar 8,49 euro per schotel.