Maaltijdenplatform Flavr haalt 450.000 euro op

Maaltijdenplatform Flavr haalt 450.000 euro op

Maaltijdenplatform Flavr haalt 450.000 euro op

Flavr, een online platform voor huisbereide maaltijden door hobbykoks, heeft zopas 450.000 euro opgehaald. Daarmee wil het platform een uitrol over heel Vlaanderen waarmaken.

“AirBNB voor hobbykoks”

Flavr is nog maar online sinds maart 2016, maar ‘faciliteerde’ in die enkele maanden naar eigen zeggen al de afhaling van zo’n 7.000 maaltijden bij 1.200 hobbykoks uit het Antwerpse en het Gentse. Het jonge bedrijfje, dat nog het best te omschrijven valt als een “AirBNB voor hobbykoks”, werd opgericht door Alexander Van Laer (25) en Moos Tits (28), twee ex-consultants van Accenture. Na een eerste kapitaalronde, goed voor zo’n 200.000 euro, heeft het duo nu 450.000 euro durfkapitaal opgehaald (Volta Ventures neemt daarbij het gros voor zijn rekening en krijgt meteen ook een zitje in de raad van bestuur van de start-up).

 

“Vanaf vandaag willen we onze service niet enkel in steden als Gent en Antwerpen en hun randgemeenten aanbieden, maar over heel Vlaanderen", zegt Van Laer. “We willen onze service nog verbeteren en ons bedrijf doen groeien met marketingcampagnes om ook in de kleinere gemeentes hobbychefs te rekruteren.” Het duo ziet veel potentieel buiten de grote steden: “In veel kleine gemeenten is er enkel keuze tussen frieten, pita of Chinees. Wij kunnen een alternatief zijn”, klinkt het overtuigd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.